O rețetă gustoasă pe zi: Prăjitură franceză
Ingrediente500 g cireşe200 g făină3 ouă120 g zahărcâteva picături esenţă vanilieun vârf cuţit sare80 g unt250 ml lapteun aluat de foitaj
Preparare
1. Cureţi cireşele de codiţe şi sâmburi şi le laşi la scurs. Amesteci făina cu zahărul şi sarea, apoi încorporezi ouăle unul câte unul. Baţi foarte bine compoziţia şi la sfârşit adaugi esenţa de vanilie.
2. Adaugi apoi încet laptele, să nu facă aluatul cocoloaşe. Aluatul trebuie să aibă consistenţa asemănătoare cu cel pentru clătite.
3. Ungi tava cu unt. Pui aluatul de foitaj îmbrăcând tava cu el, peste el torni încet aluatul şi aşezi cireşele.
4. Coci tarta aproximativ 30 de minute, până se rumeneşte. Ca să fii sigură că s-a copt, înfigi o scobitoare în mijlocul tartei: dacă e coaptă, scobitoarea trebuie să fie curată.