O reţetă gustoasă pe zi: Roșii umplute
Ingrediente8 roşii potrivite 300 g carne de vită 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 ardei frunze de ţelinăpătrunjel verde sare piperPentru garnitură150 g orez cu bobul lunguieţ 2 linguri ulei 200 ml supă de legume sare piper frunze de busuioc
Preparare
1. Tai un căpăcel fiecărei roşii, le scobeşti cu grijă şi le pui cu gura în jos să se scurgă de zeamă. Toci numai 200 g de carne, iar cealaltă parte o tai cât poţi de mic.
2. Căleşti în ulei ceapa tăiată mărunt, adaugi morcovul dat pe răzătoare, ardeiul tăiat cubuleţe şi carnea tocată. Adaugi sare şi piper, după gust. Când carnea şi legumele sunt bine pătrunse, iei tigaia de pe foc.
3. La tocătură adaugi frunze de ţelină şi de pătrunjel tocate, carnea tăiată mai mare, amesteci bine şi umpli roşiile cu acest amestec.
4. Opăreşti orezul în apă cu sare, îl strecori şi îl aşezi într-o tavă. Deasupra lui aşezi roşiile umplute, torni supa de legume condimentată cu sare şi piper, adaugi 2 linguri de ulei şi introduci tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Dacă este nevoie, mai poţi adăuga apă sau supă de legume.
5. Serveşti roşiile umplute pe pat de orez şi garnisite cu frunze aromate de busuioc verde.