O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă cu pesto verde
Pentru sosul pesto verde
5 g frunze de busuioc verde2 căţei de usturoi2 linguri seminţe de pin1 lingură parmezan ras100 ml ulei de măslinesare
Preparare1. Speli frunzele de busuioc, le usuci bine cu prosoape absorbante şi le introduci în blender. Adaugi căţeii de usturoi, seminţele de pin, parmezanul ras, sare, după gust, şi uleiul de măsline, turnat treptat. Mixezi ingredientele până devin o pastă.2. Separat, tai pieptul de curcan felii grosuţe, pe care le subţiezi puţin şi le dai o formă dreptunghiulară cu ajutorul ciocanului de şniţele.3. Aşezi bucăţile de carne pe planşetă, le ungi cu sosul pesto şi le rulezi cât mai strâns, sub formă de ruladă. Le poţi prinde cu scobitori pentru a nu se desface. 4. Le aşezi într-o formă termorezistentă, adaugi supă strecurată de pui sau de legume, crenguţa de rozmarin, vinul şi apoi introduci forma la cuptor pentru circa 40-45 de minute, având grijă să le stropeşti din când în când cu sosul din tavă.