O reţetă gustoasă pe zi: Rulouri de vițel cu fasole
Reţeta gustoasă de azi: rulouri de vițel cu fasole.
Ingrediente Rulouri de vițel cu fasole:
4 antricoate de viţel, 200 g fasole verde, 50 g fasole boabe din conservă, 250 ml vin roşu, boia dulce, sare, 4 morcovi, piper măcinat, 500 ml apă, ulei.
Preparare Rulouri de vițel cu fasole:
Speli antricoatele şi le baţi, apoi le condimentezi. Opăreşti fasolea verde în apă cu sare, o laşi la răcit, apoi o tai şi o amesteci cu fasolea boabe, guști și presari sare şi piper. Pe fiecare felie de carne aşezi câte puţin din amestecul de fasole şi rulezi strâns. Legi fiecare rulou cu sfoară sau îl prinzi cu scobitori. Pui ulei într-o tigaie, lași să se încingă și aşezi rulourile. Le întorci din când în când până se rumenesc puţin. Adaugi vin şi boia dulce, sare şi piper. După 5 minute, pui şi apa, acoperi şi laşi să fiarbă, la foc mic, până când carnea e pătrunsă. Tai morcovii rondele şi-i fierbi la aburi. La final, îi stropeşti cu ulei şi presari sare şi piper. Serveşti rulourile cu sote de morcovi şi decorezi după preferinţă.