O reţetă gustoasă pe zi: Şarlotă veselă

Ultima actualizare:

    Şarlotă veselă
Şarlotă veselă

Ingrediente3 căni cireşe bine coaptecâteva picături de esenţă vanilie100 ml lichior de cireşe sau vişinată 36 pişcoturi 600 g frişcăPentru decor gem sau jeleu de cireşe, câteva cireşe cu codiţă

Preparare

1.    Scoţi sâmburii, presezi puţin cireşele şi le laşi la scurs într-o strecurătoare şi păstrezi siropul. După ce s-au scurs, le pui într-un castron şi torni peste ele 2-3 linguri de lichior şi esenţa de vanilie.

2.    Aşezi un strat de pişcoturi pe fundul unei forme cu pereţii detaşabili, şi însiropezi puţin pişcoturile cu un amestec din siropul lăsat de cireşe şi 3 linguri de lichior. Tapetezi marginile tăvii cu pişcoturi puse vertical.

3.    Amesteci frişca cu câteva picături de sirop de vişine, s-o colorezi. Pui peste pişcoturi un strat de cireşe, apoi unul de frişcă, şi tot aşa până termini ingredientele.

4.    Dai la rece până a doua zi, când scoţi şarlota din formă şi o serveşti decorată cu puţină frişcă, jeleu şi câteva cireşe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
bit.ly
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii meteoriti png
Eclipa de Luna de pe 14 martie 2025 : foto Shutterstock jpg
Cum prepară chef Cătălin Scărlătescu o garnitură delicioasă care conține fasole : foto Facebook jpg
click ro (8) jpg
chiftele pexels jpg
image png
image png
zodiac 2904106 1920 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net