O reţetă gustoasă pe zi: Şarlotă veselă

Ultima actualizare:

    Şarlotă veselă
Şarlotă veselă

Ingrediente3 căni cireşe bine coaptecâteva picături de esenţă vanilie100 ml lichior de cireşe sau vişinată 36 pişcoturi 600 g frişcăPentru decor gem sau jeleu de cireşe, câteva cireşe cu codiţă

Preparare

1.    Scoţi sâmburii, presezi puţin cireşele şi le laşi la scurs într-o strecurătoare şi păstrezi siropul. După ce s-au scurs, le pui într-un castron şi torni peste ele 2-3 linguri de lichior şi esenţa de vanilie.

2.    Aşezi un strat de pişcoturi pe fundul unei forme cu pereţii detaşabili, şi însiropezi puţin pişcoturile cu un amestec din siropul lăsat de cireşe şi 3 linguri de lichior. Tapetezi marginile tăvii cu pişcoturi puse vertical.

3.    Amesteci frişca cu câteva picături de sirop de vişine, s-o colorezi. Pui peste pişcoturi un strat de cireşe, apoi unul de frişcă, şi tot aşa până termini ingredientele.

4.    Dai la rece până a doua zi, când scoţi şarlota din formă şi o serveşti decorată cu puţină frişcă, jeleu şi câteva cireşe.

image
image
image
image
image
image
Dexcar3 jpg
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net