O reţetă gustoasă pe zi: Şarlotă veselă
Ingrediente3 căni cireşe bine coaptecâteva picături de esenţă vanilie100 ml lichior de cireşe sau vişinată 36 pişcoturi 600 g frişcăPentru decor gem sau jeleu de cireşe, câteva cireşe cu codiţă
Preparare
1. Scoţi sâmburii, presezi puţin cireşele şi le laşi la scurs într-o strecurătoare şi păstrezi siropul. După ce s-au scurs, le pui într-un castron şi torni peste ele 2-3 linguri de lichior şi esenţa de vanilie.
2. Aşezi un strat de pişcoturi pe fundul unei forme cu pereţii detaşabili, şi însiropezi puţin pişcoturile cu un amestec din siropul lăsat de cireşe şi 3 linguri de lichior. Tapetezi marginile tăvii cu pişcoturi puse vertical.
3. Amesteci frişca cu câteva picături de sirop de vişine, s-o colorezi. Pui peste pişcoturi un strat de cireşe, apoi unul de frişcă, şi tot aşa până termini ingredientele.
4. Dai la rece până a doua zi, când scoţi şarlota din formă şi o serveşti decorată cu puţină frişcă, jeleu şi câteva cireşe.