O reţetă gustoasă pe zi: Supă cu orez
Ingrediente1 kg de roşii bine coapte1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 bulb de ţelină potrivit 1 ceapă albă1 ardei gras 1 linguriţă de zahăr 2 linguri de orez2 linguri ulei 1 legătură de leuştean verde sare
Preparare
1. Tai roşiile bucăţi şi le pui la fiert cu apă numai cât să le acopere. Le strecori de zeamă şi le treci prin sită sau prin blender astfel încât să elimini seminţele şi pieliţele. Vei obţine un bulion de roşii pe care, dacă vrei, îl poţi subţia cu apă dacă e prea gros.
2. Fierbi în apă cu sare zarzavaturile tăiate. Când sunt bine pătrunse, adaugi bulionul de roşii, uleiul, orezul, sarea, zahărul şi ardeiul tăiat fâşii.
3. După ce a fiert şi orezul, iei vasul de pe foc, adaugi verdeaţa tocată şi laşi supa 5 minute să-şi ia gust de verdeaţă.