O rețetă gustoasă pe zi: Vin de soc
Ingrediente 1 kg flori de soc 1,5 kg zahăr 1 kg stafide aurii 2 lămâi 2 cubuleţe de drojdie 5 l apă
Preparare
1. Cu o furculiţă scoţi florile de soc de pe tije şi le pui într-un vas încăpător. Le opăreşti cu ½ l apă fiartă şi după ce le striveşti uşor cu o lingură de lemn adaugi stafidele. Acoperi şi laşi vasul aşa pentru patru zile.
2. După acest interval, strecori lichi¬dul tot într-un vas încăpător, pui zahărul, apa şi amesteci să-l dizolvi. După aceea pui zeama de lămâie şi drojdia, pe care o fărâmiţezi.
3. Acoperi şi laşi aşa pentru trei zile, după care îl strecori şi pui lichi¬dul într-un vas special de fermentare a vinului. Îl laşi aşa circa cinci luni, până când fermentaţia încetează. Atunci, îl strecori şi îl pui în sticle, pe care le mai laşi patru luni, până în momentul servirii. Vei avea un vin gustos şi cu o frumoasă culoare aurie.