Delectează-te cu o prăjitură de mere şi bezea!
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Pentru aluat: 650 g făină, 1 pachet margarină, 4 gălbenuşuri, 1 cană cu zahăr, 1 pachet praf de copt, 1 esenţă vanilie, 100 g pesmet
Pentru umplutură: 1 1/2 kg mere, 1 lămâie mare, 1 cană cu zahăr
Pentru bezea: 4 albuşuri, 6 linguri zahăr, 1 lămâie pentru decor, frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare:
Speli merele, le cureţi de coajă şi de seminţe şi le dai pe răzătoare.
Într-un castron mare, pui merele, zahărul, coaja şi zeama de la o lămâie, amesteci şi laşi 30 de minute.
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi frămânţi până ce se formează un aluat potrivit de tare, pe care îl laşi 10 minute la temperatura camerei.