O reţetă gustoasă pe zi: Socată

Ultima actualizare:

    Socată
Socată

Ingrediente12 flori de soc600 g zahăr tos2 lămâi1 cub de drojdie proaspătă

Preparare

1.     Într-un borcan mare (de murături) de 5 l pui florile de soc bine spălate. Adaugi sucul lămâilor şi cojile tăiate felii. Acoperi cu apă numai aceste ingrediente şi laşi aşa până a doua zi.

2.    În ziua următoare, torni apă rece să umpli borcanul, adaugi drojdia sfărâmată, acoperi cu un tifon (nu capac, pentru că trebuie să aibă loc să se evapore gazul provenit de la fermentare) şi laşi aşa, într-un loc cât mai însorit, pentru încă trei zile, în funcţie de cât de acidulată vrei să iasă socata. Amesteci în fiecare zi în borcan şi apoi o strecori şi o pui la rece.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
carne vita1 jpeg
zodii pixabay jpg
fasole jpg
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
1 par alb jpg jpeg
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net