Preparatul de sezon căruia nimeni nu îi poate rezista. Este delicios și perfect pentru masa de sărbători. VIDEO

Ultima actualizare:

Un preparat simplu, gustos și plin de savoare revine în meniurile de iarnă: spanacul cu carne la garnită, o rețetă tradițională care aduce în farfurie gustul autentic de acasă. Ușor de pregătit și potrivit atât pentru mesele de sărbători, cât și pentru un prânz obișnuit, acest fel de mâncare promite să fie pe placul tuturor.

Carne la garniță cu spanac, ou și mămăligă / FOTO: Colaj captură video TikTok
Carne la garniță cu spanac, ou și mămăligă / FOTO: Colaj captură video TikTok

De obicei, românii păstrează carnea la garniță pentru iarnă, fiind o metodă tradițională prin care asigură mese consistente în sezonul rece. Nu e de mirare că rețetele care folosesc acest ingredient au început să circule intens și în mediul online. Preparatul de spanac cu carne la garniță a devenit recent viral pe TikTok, unde utilizatorii au readus în atenție gusturile copilăriei și au transformat o mâncare simplă într-un adevărat trend culinar.

Ingrediente:

  • 500 g spanac
  • morcov
  • 1 ceapă
  • 1 legătură de ceapă verde (sau ceapă clasică)
  • 2–3 căței de usturoi
  • carne la garniță
  • 250 g suc de roșii
  • 700–800 ml apă
  • 4 linguri orez
  • sare și piper
  • mărar și pătrunjel
  • pentru servire: ouă prăjite și mămăligă

Cum se prepară

Prepararea începe cu încălzirea cărnii la garnită într-o tigaie încăpătoare. Între timp, morcovul, ceapa și usturoiul se toacă mărunt. Dacă untura lăsată de carne este prea multă, o parte poate fi îndepărtată, apoi legumele se adaugă în tigaie pentru a se căli ușor.

Se toarnă apa și se lasă la fiert câteva minute, la foc mediu, până când legumele încep să se înmoaie. Se adaugă orezul și se gătește aproximativ 10 minute, apoi se încorporează sucul de roșii și spanacul. Tigaia se acoperă pentru 2–3 minute, astfel încât spanacul să se înmoaie și să își reducă volumul, apoi se lasă fără capac încă cel mult 10 minute.

Preparatul se asezonează cu sare și piper, iar la final se adaugă mărar și pătrunjel proaspăt, pentru un plus de aromă.

Rețeta este completă atunci când este acompaniată de ouă prăjite în untură și o porție de mămăligă fierbinte. Rezultatul este o mâncare gustoasă, sățioasă și plină de amintiri, perfectă pentru zilele reci sau pentru masa de sărbători.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
profimedia placinta carne cascaval jpeg
horoscop solstitiul de iarna jpg
zodii, foto shutterstock jpg
2025 10 1761057272 36 png
Copy of Poster atractii SM 3 jpg
zodii care au de platit o karma jpg
Zodii jpg
ulei, foto shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net