Regele grătarelor, Chef Marius Gălan, din Bistrița, are cea mai bună rețetă de carne la garniță și friptură de miel. Este celebru și renumit pentru cașul Tom și Jerry!

#Exclusiv Click!

Bucură toate vedetele autohtone cu produsele lui naturale, românești, provenite direct de la ferma lui din Bistrița. A fost poreclit Regele grătarelor pentru că ce iese din mâna lui se numește adevărată artă culinară. Numai când te uiți la pozele cu toate preparatele realizate de el și echipa sa…îți lasă de-a dreptul gura apă!

Am stat de vorbă cu Marius Gălan care încinge grătarele pe oriunde se duce și face furori cu cele mai tari preparate din carne dar și cu brânzeturile și cu cașul lui incredibil care se numește ca în desenele animate, Tom și Jerry. 

Marius Gălan ne-a povestit puțin despre preparatele sale și ne-a oferit două dintre rețetele lui de suflet: friptură de miel și carnea la garniță.

„Noi  nu vindem miei la ferma noastră de la Bistrița. Ei sunt doar pentru producția noastră proprie și pentru consumul nostru propriu. Preparatele noastre speciale de Paște, din carne de miel, sunt micii, pastrama din carne de berbecuț. Ce am început noi să facem de Paște la Bistrița este un cozonac cu urdă și cu stafide. Românii nu știu ce să facă cu urda, nu stă foarte mult vidată, nici nu se poate congela și atunci noi am găsit metoda de a face ceva cu ea.

O amestecăm cu o smântână grasă și punem zahăr și arahide și o punem la rece. Nu avem niciun secret. Pentru friptura de miel, noi o punem la măturat câteva zile, cu condimente, cu rozmarin, cu ceapă, cu usturoi, după care îl punem la cuptor cu roșii, ardei, cartofi, cu de toate. Acoperită o jumătate de oră cu folie de aluminiu, scoatem folia, mai lăsăm încă 45 de minute, depinde cât e de mare mielul și…Poftă bună!”, ne-a mărturisit adevăratul Rege al grătarelor care a dat viață acasului Tom și Jerry.

 „Unul dintre preparatele noastre vedetă este cașul Tom și Jerry, pâinea de casă și slănină de mangaliță. Acum câțiva ani de zile eu mi-aș fi dorit să pot să găsesc pe cineva care să-mi facă pâine de casă făcută la cuptorul de lemne cum o facem noi.

Produsele noastre se pot cumpără și de pe site dar și de la punctul nostru de lucru din Bistrița. O să ne facem și carmangerie”, ne-a mai povestit Marius Gălan care e renumit în Bistrița și deja și la București pentru produsele sale.

Rețetă friptură miel a la Regele grătarelor, Marius Gălan din Bistrița

Pentru cea mai bună și fragedă friptură de miel, cel care a fost denumit Regele grătarelor, Marius Gălan din Bistrița, care răsfață toate vedetele de la noi cu produsele sale naturale, 100% românești, pe care le prepară chiar la fermă și la moșia lui din Bistrița, ne-a oferit pentru Click! cea mai fragedă și gustoasă rețetă de friptură de miel.

Ingrediente

cca. 1,5-2 kg carne de miel (pulpă, coaste etc)

Marinadă:

2 lingurițe sare½ linguriță piper negru proaspăt măcinat1 linguriță cu vârf boia dulce (paprika)zeamă de la ½ de lămâie2 linguri de ulei3-4 căței de usturoi feliați subțire1 linguriță fulgi deshidratați de ceapă (sau 1 ceapă mică tocată)1 lingură fulgi deshidratați de morcov (sau 1 morcov mic tocat în cubulețe)sau mix de legume uscate de casăÎn plus:1 căpățână de usturoi1 ceapăierburi aromatice proaspete sau uscate: cimbru și rozmarinCarnea de miel se trece prin marinada de mai sus și se bagă la cuptor până se rumenește frumos și lasă puțin sos.

Cum se face cea mai bună carne la garniță

Marius Gălan are și cea mai bună rețetă de carne la garniță care se prepară și apoi se pune la borcan. Carnea la garniță se poate folosi la diverse mâncăruri cu sos și nu numai. Se scoate din borcan, este gata preparată și se poate servi oricând este poftă și nevoie.

Rețeta de la garniță, după ce am sacrificat porcul, carnea de porc se pune la saramură timp de 24 de ore: costiță, ceafă,  cotlet, pieptul de porc.  Apoi noi o punem la afumat, o zi-două, depinde de timp și vreme dar și de cât de mare a fost porcul. După ce s-a pus carnea la afumat, se lasă la uscat  câteva zile, poate chiar și o săptămână, apoi feliem carnea în bucăți și o prăjim.

Noi prăjim carnea în ulei amestecat cu untură de mangaliță. Când carnea este gata prăjită o aranjăm în găleți sau  în borcane, peste care turnăm unsoarea de mangaliță în 2-3 tranșe ca să nu se ridice carnea și să rămâne bule de aer în interior”, ne-a spus Marius Gălan secretul celei mai bune carne la garniță.

Celebrul și pentru faimosul Sos Soldățel

Marius Gălan este renumit și pentru Sosul Soldățel pe care îl face pentru preparatele sale din carne. Acesta este absolut delicios, dă savoare preparatelor din carne și se realizează cu doar câteva ingrediente.

„Pentru faimosul Sos Soldățel avem nevoie de următoarele ingrediente: pătrunjel, usturoi, ulei de măsline, untură, cel mai bine ar fi de mangaliță – pentru că este mult mai lichefiată și mai moale, sare, piper și ciuperci deshidratate. Merge pus pe pâine, pe urechi, pe carne, pe ciolan, pe fripturi, în general, pe orice!”, ne-a mai spus Regele grătarelor, Marius Gălan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner mihai albu jpg
Lidia Buble, foto Instagram jpg
image png
image png
image png
delia colaj instagram jpg
image png
gabriela cristea despre divortul si viata alaturi de marcel toader 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net