Rețeta delicioasă de Paște pentru vegetarieni. Toată lumea e fascinată de această combinație

De pe masa de Paște, în casele creștinilor, nu lipsește carnea de miel. Însă, dacă sunteți vegetarieni, sau invitații voștri sunt, ce preparate ați putea pune pe masa pascală? Pentru ca oaspeții tăi să aibă parte de un adevărat festin, iată câteva rețete pentru vegetarieni din care te poți inspira. Sărbători fericite și poftă bună!

Trei rețete pentru vegetarieni de Paște
Trei rețete pentru vegetarieni de Paște

Penne cu asparagus

Ce ingrediente îți trebuie pentru acest preparat? Vei avea nevoie de (pentru 2-3 porții): 2 căni asparagus, tăiat pe diagonală (de dimensiunea pastelor); 1 cană penne, jumătate de cană de mazăre congelată semi-preparată; 2 linguri făină; 4 linguri muștar Dijon; jumătate de linguriță de sare; jumătate de linguriță de busuioc uscat; jumătate de linguriță de piper proaspăt măcinat; 2 căței de usturoi (tăiați mărunt); un sfert de cană de parmezan ras; 2 căni de lapte; 1 linguriță unt; 1 linguriță zeamă de lămâie; 1 linguriță coajă rasă de lămâie parmezan proaspăt ras (pentru decor).

Cum se prepară? Pastele le prepari potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj, într-un vas mare cu capac. Apoi, în ultimele 3 minute de fierbere, adaugi asparagusul și mazărea. Scurgi apa din paste și pui din nou vasul pe foc. Amesteci într-o tigaie faina, muștarul Dijon, busuiocul, sarea, piperul și usturoiul tăiat mărunt. Adaugi laptele treptat, până obții o compoziție omogenă.

Pui tigaia pe foc mediu și până dă în clocot, amesteci în permanență sosul. Reduci intensitatea flacării până sosul se îngroașă, iar apoi adaugi parmezanul și untul și amesteci până cele două ingrediente se topesc. Adaugi sosul, zeama și coaja rasa de lămăie peste pastele fiebinți. Presari parmezan ras peste paste înainte de a le servi.

Pilaf de orez cu spanac

Pentru 4 porții de pilaf de orez cu spanac, vei avea nevoie de: jumătate de cană de ulei de măsline; 2 căței de usturoi (tăiați fin); 2 cepe roșii (tocate mărunt); 450 g de spanac proaspăt (curățat și rupt cu mâna; 1 cană orez basmati; 1 cană mărar (proaspăt tocat); 100-120 g brânză feta; zeamă de lămâie; nucșoară proapăt măcinată; sare și piper (după gust).

Cum prepari? Încălzești un sfert de cană de ulei de măsline într-o cratiță de demensiuni mari și călești ceapa și usturoiul timp de 10-12 minute pe foc mediu spre mic. Când ceapă începe să se înmoaie, adaugi orezul și amesteci încă 1-2 minute. În etape, adaugi spanacul, apăsându-l și uniformizându-l după fiecare adăugare. Așteaptă câteva minute pentru ca spanacul să se înmoaie și să scadă în volum, astfel încât să încapă în vas. Adaugi sare după gust.

Apoi, adaugi o cană cu apă și acoperi vasul, lăsând mancarea să fiarbă timp de 40 de minute. Amesteci ocazional și adaugi, dacă este necesar, mai multă apă. După cele 40 de minute, adaugi mărarul și nucșoara și lași totul la fiert pentru încă 20 de minute sau până când lichidul s-a absorbit complet și pilaful de orez cu spanac este fin și cremos. După gust, adaugi sare și piper, apoi uleiul de măsline rămas și zeama de lămâie.

Salată grecească cu tofu

Ingrediente necesare pentru salata grecească cu tofu: 450 g tofu ferm 1/3 cană oțet de vin 1/3 cană ulei de măsline ½ linguriță de piper negru măcinat 1 lingură busuioc 1 linguriță oregano 1 linguriță sare 1 castravete 1 cană măsline nerge 2 roșii mici și un sfert de ceapă roșie.

Mod de preparare. Tai bucata de tofu în bucățele mici (forma și dimensiunea unui zar), iar apoi cu un șervețel din bumbac apeși pentru a absorbi apa în exces. Timp de 5 minute, lași tofu într-o baie de aburi. Într-un bol, amesteci oțetul de vin, uleiul de măsline, piperul, busuiocul, oregano și sarea, apoi torni amestecul peste tofu.

Lași la marinat cel puțin o oră sau peste noapte. În acest timp, poți taie legumele pe care le amesteci bine cu tofu marinat. Gata salata. Dacă dorești să o servești ca la carte, o pui pe platori ornate cu spanac sau frunze de salată.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net