Care sunt cele mai bogate surse de proteine pentru vegetarieni
În ultima vreme am întâlnit multe persoane preocupate de o alimentație sănătoasă, fără carne. Și, de aceea, deciziile lor, legate de o hrană sănătoasă, sunt însoțite de întrebarea: ”Dar proteinele pentru vegetarieni de unde le procurăm?” Pentru că, în mod eronat, multe persoane cred că numai carnea conține proteine.
De aceea, am ales mai multe alimente bogate în proteine vegetale
Soia
100 g de soia conține aproape 40g proteine, adică jumătate din cantitatea zilnică necesară. Există multe produse din soia pe piață și le putem procura din diversele centre comerciale.
Lintea și fasolea
Acestea sunt, de asemenea, surse de proteine . La 100 g , în compoziția acestor legume se regăsesc 25g proteine, diverse minerale ( potasiu, calciu, fier, fosfor) și fibre. Nutriționiștii apreciază că există diverse soiuri de fasole, iar cea mai bogată în proteine este de origine japoneză- soiul azuki.
Cerealele integrale
Meiul, hrișca, ovăzul și orzul sunt bogate în proteine și oferă numeroase beneficii stilului nostru de viață: acestea contribuie la menținerea greutății corporale, țin în frâu apariția bolilor cardiovasculare și protejează sănătatea sistemului osos.
Nucile
Nucile sunt și ele o sursă valoroasă de proteine, dar și arahidele (plus untul de arahide) și migdalele (plus untul de migdale).
Semințele de dovleac
Conțin 8g proteine la 100g și pot fi consumate ca atare, ca și în diferite salate. Aceste semințe conțin proteine și o doză semnificativă de triptofan, care alungă insomnia. .
Putem consuma și verdețuri, bogate în proteine
Există și verdețuri pline de proteine: precum : spanacul și broccoli. Totodată, vegetarienii trebuie să consume mazăre, o legumă foarte hrănitoare care conține 9 g de proteine ( la 100 g), multe vitamine din grupa B ( B1, B 2, B5, B6) Vitamina C și minerale ( zinc, fier, potasiu și fosfor) . În același timp, mazărea contribuie la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.