Rețetele inedite ale lui Chef Florin Dumitrescu. Cum prepară juratul de la „Masterchef” ciorba de miel și plăcintele de berbecuț

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețetele sale de ciorbă de miel și plăcintă de berbecuț, speciale pentru masa de Paște.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu

Cum prepară Florin Dumitrescu plăcinta de berbecuț

Ingrediente:

-100 g de ceapă

- 3 g nucșoară

- 3 g scorțișoară

-sare și piper

-un nou

-120 de g de brânză Roquefort

- 80 g ulei de măsline

-15 g de busuioc fresh

-50 g de baby spanac

Pentru aluat:

-350 de g făină

-150 de g de unt

-100 ml de apă

-20 g drojdie

Pentru umplutură:

-600 de g de pulpă de berbecuț

-80 g nuci

-2 legături de mărar

-80 de g migdale

Celebrul jurat de la Masterchef alege să coacă plăcintele pe piatră de pizza, într-un cuptor pe care îl setează la 200 de grade Celsius. Preparatul are nevoie de 20-30 de minute pentru a fi gata. De asemenea, înainte de a fi băgate la cuptor, plăcintele se ung cu ulei de măsline și ou bătut, iar pentru unele dintre ele folosește brânzeturi precum Roquefort sau Gorgonzola. Bucătarul chef servește preparatul cu frunze proaspete de busuioc și o salată ușoară.

Cum prepară chef Florin Dumitrescu ciorba de miel

Ingrediente:

-un kg de carne de miel

-400 de g de cartofi

-200 g țelină

-200 gmorcovi

-200 g păstârnac

-200 ceapă

În ceea ce privește ciorba de miel, Florin Dumitrescu adaugă câteva note în plus rețetei clasice. Astfel, acesta dezosează carnea de miel, pune oasele la fiert pentru a obține o supă clară și un gust aromat, după care călește legumele: morcovii, țelina, păstârnacul și ceapa alături de puțin chimen. Toate acestea sunt adăugate, ulterior în supa în care a fiert carnea.

Un truc pe care îl folosește juratul de la „Masterchef” este adăugarea sării la final. Motivul? Ei bine, în acest fel, carnea de miel își păstrează frăgezimea. Ciorba se fierbe timp de 3-4 ore la foc mic, iar în ultimele 20 de minute de gătire se adaugă și cartofii. De asemenea, pentru un plus de savoare, Florin Dumitrescu adaugă un amestec de iaurt și oțet. Pătrunjelul se toacă mărunt și se adaugă la final.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
chef florin dumitrescu
image png
Artan de la Timpuri Noi, condus azi pe ultimul drum de prieteni și familie
image jpeg
Denisa Filcea, soția lui Flick e dependentă de fiica ei, Eva  “Familia mă face cea mai fericită”
banner adina buzatu jpg
banner crina abrudan jpg
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net