Rețetele inedite ale lui Chef Florin Dumitrescu. Cum prepară juratul de la „Masterchef” ciorba de miel și plăcintele de berbecuț
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețetele sale de ciorbă de miel și plăcintă de berbecuț, speciale pentru masa de Paște.

Cum prepară Florin Dumitrescu plăcinta de berbecuț
Ingrediente:
-100 g de ceapă
- 3 g nucșoară
- 3 g scorțișoară
-sare și piper
-un nou
-120 de g de brânză Roquefort
- 80 g ulei de măsline
-15 g de busuioc fresh
-50 g de baby spanac
Pentru aluat:
-350 de g făină
-150 de g de unt
-100 ml de apă
-20 g drojdie
Pentru umplutură:
-600 de g de pulpă de berbecuț
-80 g nuci
-2 legături de mărar
-80 de g migdale
Celebrul jurat de la Masterchef alege să coacă plăcintele pe piatră de pizza, într-un cuptor pe care îl setează la 200 de grade Celsius. Preparatul are nevoie de 20-30 de minute pentru a fi gata. De asemenea, înainte de a fi băgate la cuptor, plăcintele se ung cu ulei de măsline și ou bătut, iar pentru unele dintre ele folosește brânzeturi precum Roquefort sau Gorgonzola. Bucătarul chef servește preparatul cu frunze proaspete de busuioc și o salată ușoară.
Cum prepară chef Florin Dumitrescu ciorba de miel
Ingrediente:
-un kg de carne de miel
-400 de g de cartofi
-200 g țelină
-200 gmorcovi
-200 g păstârnac
-200 ceapă
În ceea ce privește ciorba de miel, Florin Dumitrescu adaugă câteva note în plus rețetei clasice. Astfel, acesta dezosează carnea de miel, pune oasele la fiert pentru a obține o supă clară și un gust aromat, după care călește legumele: morcovii, țelina, păstârnacul și ceapa alături de puțin chimen. Toate acestea sunt adăugate, ulterior în supa în care a fiert carnea.
Un truc pe care îl folosește juratul de la „Masterchef” este adăugarea sării la final. Motivul? Ei bine, în acest fel, carnea de miel își păstrează frăgezimea. Ciorba se fierbe timp de 3-4 ore la foc mic, iar în ultimele 20 de minute de gătire se adaugă și cartofii. De asemenea, pentru un plus de savoare, Florin Dumitrescu adaugă un amestec de iaurt și oțet. Pătrunjelul se toacă mărunt și se adaugă la final.


































