Rețeta care face furori pe internet: dulceață de zmeură de casă. Este gata în 20 minute!

Dulceața de zmeură de casă este un adevărat clasic al micului dejun și al deserturilor, fiind adorată pentru gustul său natural și intens. Dacă te-ai săturat de dulceața cumpărată din magazin, care are prea mult zahăr și aditivi, dar și de textura neplăcută dată de semințele de zmeură, avem vești bune: poți face o dulceață fină, fără semințe și fără complicații, chiar în propria bucătărie, cu doar câteva ingrediente simple.

Dulceață de zmeură gata în doar 20 minute.
Dulceață de zmeură gata în doar 20 minute.

Ce ingrediente sunt necesare pentru această rețetă

Iată ce ingrediente ai nevoie pentru dulceața de zmeură gata în doar 20 minute:

  • 500 g zmeură proaspătă sau decongelată
  • 2-3 linguri de miere sau zahăr brun
  • Sucul de la o jumătate de lămâie

Cum se prepară. Pas cu pas

  1. Dacă folosești zmeură proaspătă, spal-o bine. Dacă e congelată, las-o să se dezghețe complet. Pasează fructele cu o furculiță sau cu un blender de mână până obții un piure omogen.
  2. Trece piureul printr-o sită fină, folosind o lingură sau spatulă pentru a presa bine, astfel încât să obții un piure fără semințe și coji. Acestea din urmă se aruncă.
  3. Amestecă în piure sucul proaspăt stors de lămâie, apoi adaugă mierea sau zahărul brun. Începe cu 2 linguri, gustă și ajustează după preferință.
  4. Toarnă amestecul într-o cratiță cu fund gros și încălzește la foc mediu, amestecând constant. Când începe să fiarbă, dă focul mai mic și lasă să fiarbă ușor timp de 20 de minute, amestecând frecvent ca să nu se lipească.
  5. Testează consistența dulceaței punând puțin pe o farfurie rece. Dacă se încheagă și nu se întinde, dulceața este gata. Dacă nu, mai las-o câteva minute pe foc.
  6. Toarnă dulceața fierbinte în borcane sterilizate, închide ermetic și întoarce-le cu susul în jos pentru 10 minute. După aceea, pune-le să se răcească în poziție verticală.

Dulceața de zmeură de casă este delicioasă servită cu o lingură pe pâine proaspătă, amestecată în iaurt sau ca umplutură pentru clătite. Gustul natural și textura mătăsoasă, fără semințe, o transformă într-un deliciu irezistibil.

Această rețetă simplă și rapidă va deveni cu siguranță un must-have în cămara ta și un hit în rândul familiei și prietenilor!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net