Reţeta câştigătoare de la cititori: Amandine - Marcela Palade
Câştigătoarea noastră se numeşte Marcela Palade. Ea va primi un set de cuţite.
Ingrediente: Aluat: 6 ouă, 200 g zahăr, 40 ml apă, 40 ml ulei, 3 linguri cu vârf de cacao, 200 g făină, 1 plic praf de copt.
Se amestecă praful de copt în făină, se adaugă apoi şi cacao. Apoi se încorporează şi celelalte astfel: se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu ulei ca pe o maioneză. Albuşurile le batem spumă tare apoi punem zahărul, apa, pasta de gălbenuşuri. Se amestecă toate cu o spatulă de lemn de sus în jos. Se bagă la cuptor pe folie în tavă, 30 de minute.
Sirop: 500 ml apă, 250 g zahăr, 2 plicuri capuccino de ciocolată, 2 fiole de rom.
Crema: 3 gălbenuşuri, 150 g zahăr pudră vanilat, 1 cub margarină (250 g), 4 linguri cacao, esenţă de rom.
Margarina moale, dar nu topită se amestecă cu zahărul pudră, se mixează. Se adaugă cacao, gălbenuşurile şi esenţa de rom. Se taie blatul răcit complet. Siropul trebuie să fie rece. Se însiropează prima jumătate cu o jumătate din cantitatea de sirop. Punem crema, o întindem peste prima jumătate de blat. Deasupra punem al doilea blat, îl însiropăm ca şi pe primul cu restul de sirop. Se lasă la frigider 3-4 ore, se scoate, se porţionează şi se pune glazură pe fiecare bucată.
Glazura: 1 tabletă de ciocolată, 1-2 linguri ulei (se încălzeşte la bain-marie uleiul şi apoi se adaugă ciocolata, se amestecă).
Glazura se pune cu lingura pe fiecare bucată, se netezeşte puţin, apoi se ornează cu un vârf de cremă şi o bucăţică de ciocolată fiecare prăjitură.