Reţeta câştigătoare de la cititori: Crochete de pește cu 4 sosuri
Câştigătoarea noastră se numeşte Daniela Gospodariu. Ea va primi un wok de la Tefal.
Ingrediente Crochete de pește cu 4 sosuri:
300 g pește, 30 g unt, 1 ou, 60 ml ulei, piper, 40 g pesmet granulat, 50 g făina, 100 ml lapte, 1 ceapă, sare.
Sos muştar: 3 linguri unt, 1 lingură muștar, 1 lămâie, miere, sare.
Sos de usturoi cu iaurt: o căpățână usturoi, 100 ml iaurt, 2 lingurițe ulei de măsline, mărar, sare.
Sos de pastă de tomate cu hrean: 1 lingură smântână, 1 lingură ulei, 3 linguri pastă de tomate, 1/2 linguriță hrean ras, 2 căței de usturoi, miere, piper boabe, zeama de lămâie, oțet și sare după gust.
Sosul lactoneza: 50 ml lapte, 100 ml ulei, 4 căței de usturoi, sare, suc de lămâie.
Se curăță peștele, se spală și se fierbe înăbușit, cu sare și ceapă tocată mărunt. Se prepară un sos alb făcut din unt, lapte și sare. Se dezosează peștele și se pune în sosul alb cu piper pisat și jumătate de ou, amestecă până când se face o pastă, apoi se dă forma de crochete. Se dau prin făină, ou, pesmet și se prăjesc în ulei încins. Sosul de muștar: Într-o tigaie, se pune la topit untul, se adaugă muștarul, mierea, sarea și zeama de lămâie. Se amestecă totul energic, până se omogenizează. Sosul de usturoi cu iaurt: Se pisează usturoiul și se freacă cu sare, se adaugă uleiul de măsline și apoi iaurtul. La final, se adaugă mărar verde tocat. Sosul de paste de tomate cu hrean: Smântana se amestecă cu uleiul, pasta de tomate, hreanul, usturoiul pisat. Se adaugă mierea, sarea, piperul, zeama de lămâie, oțetul, sarea și se amestecă pentru omogenizarea compoziției. Sosul lactoneza: Se curăță cațeii de usturoi și se pun în blender, se pune puțină sare și laptele. Se sfărâmă usturoiul și se adaugă ulei puțin câte puțin. La final, se adaugă sucul de lămâie sau oțetul.