Reţeta câştigătoare de la cititori - Tarta cu pere - Cornea Laurenţia Daniela
Ultima actualizare:
Mod de preparare Aluatul: amestecăm toate ingredientele şi frământăm o cocă nelipicioasă şi omogenă.Întindem coca într-o foaie subţire şi o punem în tava unsă şi tapetată cu făină.Dăm tava la congelator până pregătim umplutura.Umplutura: într-un bol mărunţim alunele, zahărul, scorţişoara şi un praf de sare.Răsturnăm într-un bol şi în acelaşi robot mixăm 2 pere cu tot cu coajă până devine o pastă, adăugăm amestecul de alune, esenţa şi mixăm până se omogenizează.Scoatem tava de la congelator şi ungem cu magiun, adăugăm compoziţia de alune şi ornăm cu felii de pere (cele 2 rămase), ungem cu dulceaţă şi dăm la cuptorul încălzit circa 1 oră la 180 grade.