Rețeta de cremă catalană, desertul senzațional care poate fi pregătit și acasă! Cum îl face chef Horia Manea?
Cine nu își dorește un desert dulce, mai ales în zilele mohorâte de toamnă?! Când rețeta este ușoară, iar rezultatul gustos, parcă totul se face mai cu spor în bucătărie.

Horia Manea, simpaticul chef de la Antena Stars, ne-a dezvăluit cum putem să pregătim crema catalană chiar la noi acasă.
Ingrediente:
O să avem nevoie de 500 ml de lapte, 4 gălbenușuri de ou, 25 de grame de amidon, 100 de grame de zahăr, 20 de grame de coajă de portocală, 5 grame de scorțișoară și 30 de grame de zahăr brun.

„Aveți grijă să nu se lipească!”
Mod de preparare:
„Punem laptele într-o oală cu scorțișoara și coaja de portocală. Îl încălzim aproape de punctul de fierbere, dar îl luăm de pe foc înainte să dea în clocot. Îl luăm de pe foc cu doar câteva minute înainte de a da în clocot. Urmează să îl lăsăm la infuzat pentru 10 minute. Într-un alt bol punem gălbenușurile cu zahărul.
Amestecăm foarte bine cu un tel și adăugăm amidonul. După ce laptele nu mai este atât de fierbinte, începem să îl punem puțin câte puțin în amestec și amestecăm încontinuu. Când am turnat tot laptele, punem amestecul pe foc și amestecăm până când se îngroașă. Aveți grijă să nu se lipească!”, ne-a spus Horia Manea.
Mai mult, cheful ne-a explicat și ce trebuie să facem la final pentru un plus de savoare.
„Apoi, punem totul în câteva boluri și lăsăm desertul să se răcească și transferăm recipientele la frigider pentru două ore. La final, adăugăm zahăr brun pe deasupra și îl caramelizăm cu ajutorul unei torțe culinare. Poftă bună!”
Horia Manea poate fi urmărit de luni până vineri, de la 8:30 la 9:00, în emisiunea sa, „Meniu de vedetă”, pe Antena Stars și AntenaPLAY. De asemenea, în fiecare duminică, de la ora 10:00, telespectatorii pot urmări retrospectiva săptămânii.


































