Rețeta de sarmale preparate exact ca la bunica. Ce trebuie să pui pe fundul oalei. Așa vor ieși delicioase și aromate. VIDEO

Din meniul de sărbători nu au cum să lipsească tradiționalele sarmale, așa că vă punem astăzi la dispoziție o rețetă semnată Cosânzenele gătesc pentru a vă completa meniul de Crăciun. Se prepară ușor, iar lista de ingrediente nu este deloc vastă.

Cele mai delicioase sarmale
Cele mai delicioase sarmale

Pentru umplutura sarmalelor, aveți nevoie de:

- 500 g carne de porc tocată

- 100 g orez

- o linguriță paprika afumată

- o ceapă

- 2 lingurițe pastă tomate

- sare

- piper

- cimbru

Pentru înveliș:

- foi de varză murată

Pentru un plus de savoare și gust:

- afumatură (bacon/ kaizer/ șuncă)

foi de dafin

Cum se prepară

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să călești ceapa în puțin ulei până în momentul în care devine translucidă. Adaugă apoi orezul, pasta de tomate și ia totul de pe foc pentru a amesteca cu carnea tocată, cimbru și piper. Important de menționat este că frunzele de varză trebuie ținute peste noapte în apă rece, la desărat. A doua zi, acestea se trec printr-un jet de apă pentru a fi gata de folosire.

Taie cotoarele foilor și întinde câte o jumătate de frunză pe un tocător. Ia o lingură din mixul de carne, pune în fiecare foaie și rulează-le cu atenție. Iată ce trebuie să faci mai departe pentru ca rețeta să iasă exact ca a bunicilor noastre.

„Pe fundul unui vas rezistent la căldură punem cotoarele de varză tocate mărunt, afumătura, 2 rânduri de sarmale, câteva fire de mărar proaspăt, foi de dafin și repetăm procesul. Bunica noastră punea în mijloc varza rămasă și din nou afumătură și mărar. Și așa am făcut și noi.

Încheiem cu 2 căni mari de apă amestecate cu pasta de tomate rămasă (cât să ajungă la sarmalele de sus), acoperim cu un capac și punem la foc mic pentru cel puțin o oră. Verificăm din când in când pentru că trebuie să completăm cu apă.

Oprim focul și băgăm pentru 10-15 minute la cuptor (cât să prindă culoare). Rezultatul? O adevărată bunătate. De servit cu un ardei copt, smântână și mămăligă sau pâine caldă”, se mai arată în descrierea rețetei publicată pe TikTok de Cosânzenele gătesc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop 4 august jpg
HOROSCOP APRILIE (1) jpg
zodii care isi schimba viata dupa sf andrei jpg
Supa de varză sau supa arde grăsimi pentru o slăbire rapidă Taste Life
WhatsApp Image 2025 03 29 at 10 34 18 jpeg
masca ten jpg
horoscop (2) jpg
cotlete porc jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net