Rețeta perfectă pentru 1 Mai. Așa vom pregăti o pastramă delicioasă și tradițională
1 Mai se apropie cu pași repezi, iar cu ocazia acestei zile, mulți dintre noi ne vom bucura de preparate tradiționale. Printre acestea se numără și pastrama, care poate fi pregătită ușor chiar în propria noastră bucătărie!

Dacă ne dorim o pastramă cu adevărat delicioasă, cu un gust tradițional, atunci o putem pregăti chiar în propria noastră bucătărie! Rețeta este una simplă și nu vom avea nevoie decât de câteva ingrediente banale!
De ce ingrediente avem nevoie
Practic, pentru a pregăti o pastramă delicioasă nu ne trebuie decât un kilogram de carne (curățată cât mai bine de pielițe), 20 de grame de sare, o linguriță de miere, o linguriță de mentă, o linguriță de cimbru, o linguriță de piper amestecat cu boia de ardei iute, 2 – 3 căței de usturoi, cât și o ceapă mică.
De asemenea, pe lista ingredientelor se mai află și o linguriță de rozmarin, o frunză de dafin, două linguri de ulei, cât și îndeajuns de mult vin roșu pentru a acoperi carnea. Odată ce avem toate aceste ingrediente la îndemână, putem începe să pregătim pastrama de oaie!
Vom putea pregăti rapid o mâncare delicioasă
În general, atunci când pregătim pastramă, ar trebui să o lăsăm trei zile la marinat, trei la vânt, pentru a se usca, iar dacă dorim, o putem lăsa și alte trei zile la afumat. Carnea nu trebuie bătută, ci numai dezosată și tăiată în bucăți de cam 1 – 2 cm grosime. Iar apoi, vom amesteca toate condimentele, cu excepția usturoiului. Cel mai bine ar fi să folosim sare grunjoasă, iar după ce avem un amestec cât mai omogen, vom presăra totul peste carne.
Apoi, vom pune carnea condimentată într-un bol și vom putea pune acum și usturoiul zdrobit, dafinul, ceapa tăiată cât mai mărunt, cât și uleiul. Mai departe, turnăm îndeajuns de mult vin pentru a acoperi carnea, acoperim totul cu un capac și lăsăm pastrama în frigider.
După trei zile, vom scoate carnea și o vom lăsa la uscat. Sau, chiar mai simplu, o vom tăia în bucăți mai mici și o vom punem pe șervețele vreme de două ore, potrivit pofta-buna.com. Mai departe, putem afuma pastrama, sau, dacă dorim, o putem pune deja pe grătar! Indiferent de ce alegem, vom avea o mâncare delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!