Cum se prepară delicioasa plăcintă iubită de americani de Ziua Recunoștinței

Ultima actualizare:

Plăcinta cu dovleac este una dintre preferatele tuturor în sezonul de toamnă, alături de plăcintele sau alte preparate dulci cu mere, pere, gutui sau chiar și struguri. Plină de vitamine, aromată și fragedă, a devenit și favorita americanilor de Ziua Recunoștinței.

Placinta de dovleac Ziua Recunostintei jpg

Este un desert foarte gustos, foarte ușor de făcut și care nu necesită o listă lungă de ingrediente. Poți pregăti plăcinta cu dovleac, preferata americanilor de Ziua Recunoștinței, alături de cei dragi. Așa veți petrece timp de calitate împreună, în timp ce gătiți ceva rapid și savuros.

Citește și: Plăcintă cu mere şi scorţişoară

Lista de ingrediente necesare

Ai nevoie de doar câteva ingrediente, însă partea cea mai dificilă o reprezintă aluatul. Tocmai de aceea, este neapărat necesar să urmărești cu atenție indicațiile de mai jos. Această plăcintă de dovleac este un desert excelent și pentru sărbătorile de iarnă, când poți impresiona orice invitat, oricât de cârcotaș, cu o felie aromată și plină de savoare.

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 2 pahare mici iaurt
  • 120 g margarină

Pentru umplutură:

  • 700 g pulpă de dovleac
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri de margarină
  • 1 linguriță de scorţişoară
  • 100 g zahăr pudră

Vezi și: Reţete de la cititori: Plăcintă cu dovleac rapidă şi ieftină – Maria Otilia Dinu

Mod de preparare:

Se ia margarina și se taie în mai multe bucăți, care se învelesc apoi în folie de aluminiu și se lasă în congelator timp de 10 minute. Se ia un vas mai încăpător, în care se mixează făina și margarina rece, apoi se adaugă cele două pahare de iaurt, după ce a fost bine scurs în prealabil. Se mixează în continuare până când se obține un aluat omogen, conform Click Poftă Bună!.

Se învelește aluatul într-o folie alimentară, apoi se pune la rece timp de o oră. Se pregătește ulterior umplutura. Se dă pe răzătoare dovleacul și se călește în margarina topită. Când este pătruns bine, se presară și zabărul și scorțișoara, apoi se mai lasă pe foc 10-15 minute. Atenție, totuși! Supravegheați vasul, ca să nu se ardă amestecul.

Aluatul se scoate de la rece, apoi se întinde pe o masă pe care s-a presărat făină. Foaia trebuie să fie de un centimetru grosime. Se taie foaia în trei bucăți, iar partea din stânga se pune peste cea din dreapta. Apoi se pun una peste alta marginile de sus și se jos ale foii cu numărul trei, amestecându-le prin întindere cu sucitorul. Se repetă această operațiune de două ori, apoi se adună tot aluatul și se formează o bilă, care trebuie ținută la congelator timp de o oră.

Se scoate iar de la rece, se împarte în două și se întind două foi. Cea care vine în partea de jos când faci plăcinta de dovleac trebuie să fie mai groasă, în timp ce foaia de deasupra trebuie să fie cât mai subțire cu putință. Foaia groasă se pune într-o tavă unsă cu margarină, se împrăștie în mod egal umplutura, se nivelează, apoi se acoperă cu foaia foarte subțire. 

Se bagă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, iar apoi se lasă la răcit în tava în care s-a copt. Se presară cu niște zahăr pudră.

Poftă bună. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net