Rețeta tradițională din Maramureș de care ne vom îndrăgosti imediat. Cum pregătim rapid faimoșii colțunași cu legume
Bucătăria românească este plină de preparate de vis, de care ne vom îndrăgosti de la prima înghițitură. Iar dacă suntem în căutarea unei gustări ușor de făcut, colțunașii cu legume din Maramureș sunt alegerea perfectă!

Colțunașii sunt o gustare simplă, ușor de făcut, dar, și foarte delicioasă! Gospodinele din Maramureș urmează o rețetă precisă pentru a face acest preparat, dar, dacă vrem, putem experimenta cu diverse alte condimente și legume!
Practic, dacă urmăm câțiva pași simpli, vom pregăti rapid această gustare delicioasă! Ea este simplă și nu are nevoie decât de câteva ingrediente banale, pentru umplutură.
De ce ingrediente avem nevoie
Practic, pentru a pregăti această rețetă tradițională delicioasă, nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple. Este vorba despre 400 de grame de făină, 250 de grame de unt, 200 de grame de morcovi. Desigur, pe lângă acestea, pe listă se mai regăsesc încă câteva ingrediente, din fericire, la fel de simple!
Mai precis, vom mai avea nevoie și de 150 de grame de țelină, aproximativ 150 de grame de cartofi, iar, nu în ultimul rând, puțin oțet! Odată ce avem toate aceste ingrediente pregătite, vom putea începe să gătim!
Cum se pregătesc colțunașii cu legume
Pentru a face acest preparat delicios din Maramureș, nu trebuie decât să urmăm câțiva pași simpli. Iar primul dintre aceștia este să frământăm unt cu făină, apoi să adăugăm cam 5, sau chiar 6, linguri de apă. Mai departe, vom pune și o linguriță de oțet, cât și puțină sare, conform travelminit.ro.
Acum, frământăm bine aluatul colțunașilor, iar apoi îl lăsăm la răcit cam jumătate de zi. Cam cu jumătate de oră înainte de a-l scoate din frigider, vom tăia toate legumele în cubulețe cât mai mici. Totul va fi pus la fiert, cu sare și piper, până când legumele sunt moi.
Mai departe, scoatem aluatul din frigider, îl întindem, iar apoi îl tăiem în cercuri. Acestea trebuie umplute cu legumele fierte, împăturite pe jumătate, iar apoi lipite cu apă, sau cu albuș de ou. Crestăm marginile cu o furculiță, iar apoi prăjim colțunașii, până când prind o culoare aurie. La final, vom avea o gustare de vis, de care nu ne vom mai sătura.