Rețeta tradițională din Moldova de care te vei îndrăgosti de la prima lingură. Cum se face borșul cu ciuperci
Este o rețetă simplă, delicioasă și care poate fi gata în mai puțin de o oră! Acest preparat delicios este tradițional în zona Moldovei și vă veți îndrăgosti de el de la prima înghițitură! Este vorba despre borșul cu ciuperci, o mâncare simplă și perfectă pentru zilele de vară.

Această rețetă este foarte ușor de pregătit, chiar și de către cei fără prea multă experiență în bucătărie. Borșul tradițional din zona Moldovei are un gust bun, este sățios și vă veți îndrăgosti de el de la prima înghițitură.
De ce ingrediente aveți nevoie
Practic, pentru a pregăti această rețetă delicioasă nu vă trebuie decât 300 de grame de ciuperci, 500 de grame de varză, un ardei, un gogoşar, o ceapă roşie, cam 3 - 4 cartofi, 100 de grame de roşii prunişoare, cât și doi morcovi. Desigur, acestea nu sunt toate ingredientele!
Va trebui să mai aveți la îndemână și două legături de mărar, o cană de orez, două linguri de ulei, sare, piper, iar, nu în ultimul rând, ingredientul cel mai evident dintr-o astfel de rețetă, borşul.
Cum se pregătește această mâncare delicioasă
Borșul cu ciuperci este un preparat simplu, pe care îl veți putea pregăti în mai puțin de o oră! Practic, tot ce trebuie să faceți este să curățați bine varza, să o tăiați fideluță, apoi să o frecați bine cu sare și să o lăsați o vreme într-un bol, acoperită cu o folie.
Pasul următor este să curățați ceapa, ardeiul și gogoșarul, pe care le veți tăia în bucăți cât mai fine. Ele vor trebui călite cu ulei de măsline, iar apoi veți adăuga cartofii și morcovii tăiați în bucăți mai mici, cât și orezul spălat. Totul trebuie lăsat la foc mic, timp în care curățați ciupercile, le tăiați în felii subțiri, iar apoi le puneți la fiert alături de legume.
Mai departe, puteți adăuga și varza și lăsați totul să fiarbă cât mai bine. Spre final, puteți pune în oală și borșul, sarea, piperul, iar ciorba va putea fi servită cu cât mai multă verdeață!



































