Retete de la cititori: Cartofi gratinati / Maria Angelica Trica

Ultima actualizare:

Mod de preparareCartofii se spală, se introduc într-un vas cu apă şi sare şi se fierb în coajă. Se curăţă de coajă şi se taie felii. Caşcavalul se curăţă de coajă şi se rade. Într-o cratiţă se încălzeşte 100 g unt sau margarină, se adaugă făina dizolvată în lapte şi sarea şi se amestecă continuu pentru a evita formarea de cocoloaşe. Se fierbe la un foc moderat aproximativ 25-30 minute. Feliile de cartofi se amestecă cu sosul obţinut şi se adaugă jumătate din cantitatea de caşcaval, ouăle şi sarea.Se unge o forma termorezistentă cu 25 g unt sau margarină şi se tapetează cu pesmet. Se toarnă compoziţia în tavă, se nivelează la suprafaţă şi se adaugă restul de caşcaval şi unt sau margarină. Tava se introduce în cuptor, unde se lasă 15-20 de minute la o temperatură moderată, pentru gratinarea cartofilor. După gratinare se lasă puţin să se răcească şi se porţionează în pătrate sau dreptunghiuri. Se servesc presăraţi cu pătrunjel verde tocat fin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net