Reţete de la cititori: Clafoutis cu struguri - Panazan Bianca Raluca
Ultima actualizare:

Clafoutis cu struguri
Ingrediente:
3 ouă1 lingură ulei50 g zahăr1 plic zahăr vanilat150 ml apă200 g smântână90 g făină1 vârf cuţit praf de copt cu şofranesenţă vanilie
portocală şi struguriMod de preparare: Într-un castron înalt se pun ouăle, zahărul, uleiul şi esenţele şi se amestecă bine câteva minute.Se adaugă apa şi smântâna şi se amestecă bine după care se adaugă făina şi praful de copt, după care se mai amestecă un minut.Se ung formele cu ulei, se aşează strugurii tăiaţi în jumătate, iar deasupra se pune compoziţia de mai sus.Se dă la cuptor la foc mediu cam 30-40 minute până când prinde culoare şi începe să se desprindă de pereţii formei.Se verifică cu o scobitoare. Se serveşte cald.