Reţete de la cititori: Cremşnit - Ermina Vlăsceanu
Ultima actualizare:
Ingrediente: un pachet de foi, 900 ml lapte, 8 linguri de zahăr , 2 plicuri de budincă cu aroma de frişcă ,150 g unt, esenţă de vanilie.Se ia o ceşcuţă cu lapte şi se amestecă cu praful de budincă.Se pune la fiert restul de lapte cu zahărul . Când dă în fiert se adaugă praful de budincă dizolvat în lapte şi se amestecă energic pentru a nu se forma cocoloaşe. După ce se îngroaşe se stinge focul şi se adaugă untul şi esenţa de vanilie.Se pune în tavă o foaie de cremsnit peste care se întinde crema fierbinte şi se acoperă cu a doua foaie de cremşnit.Prăjitura se lasă până a doua zi când se taie pătrate şi, opţional, se pudreaza cu zahăr pudră cu aromă de vanilie. Poftă bună!