Rețete de la cititori: Prăjitură cu gem de caise - Andreea Rădulescu

Ultima actualizare:

    Prăjitură cu gem de caise
Prăjitură cu gem de caise

Blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 5 linguri făină, 1 lingură pesmet, 1 esenţă vanilie, un vârf cuţit praf sare. Crema: 200 g cremă brânză, 400 ml frişcă lichidă, 2 plicuri zahăr vanilat, 3 linguriţe scorţişoară, 1 borcan gem caise, nucă măcinată, caise confiate.

Preparare:Blat: Se bat albuşurile spumă cu un vârf cuţit praf sare. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie. Se adaugă albuşurile, făina şi pesmetul. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu timp de 20-25 minute.

Crema: Spumăm frişca împreună cu zahărul vanilat şi scorţişoara, apoi amestecăm cu crema de brânză cu ajutorul unei palete şi dăm la rece.

Asamblare: Tăiem blatul în 5. Peste primul blat întindem o parte din cremă apoi gem caise. Punem al doilea blat şi repetăm procedeul astfel încât deasupra să avem ultimul blat. Îmbrăcăm totul în cremă şi deasupra presărăm nucă de cocos şi caisele confiate.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Fazile a Egiptului colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Femeie par gri FOTO Shutterstock jpg
index webp
horoscop rune pana la finalul anului 2024 jpg
ingredientele secrete pe care le adauga gospodinele la varza murata jpg
gastro final jpg
click ro (1) png
FOTO pexels Horoscop 27 octombrie
Top 3 optiuni de incalzire pentru casa ta de vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net