Rețete de la cititori: Prăjitura Krem a la Krem – Vali Liliana
Blat :6 ouă, 6 linguri de zahăr, 1 plic Creme Ole de ciocolată.Crema: 250 ml frişcă lichidă, 150 ml lapte rece. 1 plic Creme Ole de vanilie.Glazura: 100 g ciocolată, 50 ml frişcă lichidă, 50 g unt.
Preparare Blat: Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă cu zahărul, ca la bezea. Apoi se adaugă câte un gălbenuş şi se bate un pic după fiecare. La sfârşit se adaugă Creme Ole de ciocolată şi se mai bate un pic, cât să se omogenizeze. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se lasă la răcit.
Crema: Se pune într-un bol frişca, laptele şi praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie să se întărească destul de bine. Se întinde uniform pe suprafaţa blatului rece şi se bagă la frigider.
Glazura: Ciocolata o topim într-un ibric împreună cu restul ingredietelor şi lăsăm la răcit. Când a ajuns la temperatura camerei, se toarnă pe prăjitură şi se întinde uniform.