Reţete de la cititori: Tartă de vişine
Ultima actualizare:
Butnaru Daniela ne-a pregătit o tartă de vişine.
Ingrediente Tartă de vişine
1 kg vişine proaspete fără sâmburi, 4 ouă, 2 căni zahăr, 2 căni lapte, 1 cană ulei, 4 căni făină, un praf sare şi 2 linguriţe bicarbonat de sodiu (pe care-l stingem cu zeamă de lămâie sau oţet).
Preparare Tartă de vişine
Mixăm ouăle (întregi) cu zahărul până când îşi dublează volumul, apoi alternativ adăugăm laptele şi uleiul, punem praful de sare şi făina în ploaie, după care bicarbonatul stins. Ungem tava cu ulei şi o tapetăm cu făină, turnăm compoziţia apoi adăugăm vişinile, dăm la cuptor pentru circa 35-40 de minute, până trece proba cu scobitoarea. După răcire o tăiem şi o servim.