Retete de la cititori: Tort diplomat / Aura Dogaru
Două plicuri de gelatină se pun la înmuiat în 200 ml apă, circa 2 ore. Şase plicuri de frişcă se bat cu cantitatea de lapte corespunzătoare şi cu două întăritoare.Albuşurile se bat spumă cu 100 g de zahăr.Gălbenuşurile cu 300 g de zahăr şi cu gelatina topită se pun pe baie de abur circa 8 minute. Se lasă apoi la temperatura camerei până se răceşte.Se amestecă 2/3 din frişcă cu albuşurile spumă.Într-o cratiţă se pune celofan pe fundul acesteia.Se amestecă compoziţiile de mai sus, cea de albuşuri şi cea de gălbenuşuri. Se pot adăuga stafide, banană şi ananas. Se toarnă amestecul obţinut în cratiţă. Se dă la rece până a doua zi. Apoi se răstoarnă pe un platou, se ornează cu 1/3 din frişca rămasă şi cu flori pentru decor. Se rade deasupra ciocolată de menaj.Poftă bună!