Secretul lui chef Sorin Bontea pentru cea mai gustoasă ciorbă de cartofi. Rețeta inspirată de străbunica lui

Chef Sorin Bontea, în vârstă de 54 de ani, a dezvăluit cum face el ciorba de cartofi , dându-i gustul copilăriei. Aceasta se prepară foarte rapid și este extrem de gustoasă. Prin urmare, celebrul bucătar vine în ajutorul celor care vor ține Postul Crăciunului și dezvăluie care este ingredientul secret care face această ciorbă de cartofi absolut delicioasă.

Reţeta de ciorbă de cartofi a lui Sorin Bontea / foto: Instagram
Reţeta de ciorbă de cartofi a lui Sorin Bontea / foto: Instagram

Rețeta pentru ciorba de cartofi cu zeamă de varză a lui chef Sorin Bontea nu este deloc dificil de preparat și de asemenea, este una extrem de sănătoasă. Pentru a recrea gustul copilăriei, celebrul bucătar folosește pentru ciorba de cartofi următoarele ingrediente: 1.5 kg de cartofi, două cepe mari, doi morcovi, roşii tocate, o legătură de mărar, un litru de zeamă de varză, 100 ml de ulei şi apă.

Chef Bontea (54 de ani) prăjește mai întâi două cepe mari și doi morcovi rași în 100 ml ulei. După câteva minute, adăugăm puţină apă, pentru a înăbuşi legumele. Când observăm că apa aproape s-a evaporat, iar morcovii şi ceapa sunt moi, este timpul să adăugăm şi cartofii tăiaţi cubuleţe şi să îi călim puţin.

Secretul lui Sorin Bontea pentru a reproduce același gust delicios ca cel pe care îl obținea străbunica Maia constă în călirea și înăbușirea cartofilor. În plus, e important ca aceștia să fiarbă încet. În același timp, se fierbe zeama de varză.

Secretul lui chef Sorin Bontea

Când cartofii sunt fierți, în apa clocotită se adaugă roșiile și zeama de varză fierbinte. Se mai lasă la fiert aproximativ cinci minute, după care se adaugă şi mărarul tocat mărunt şi se opreşte focul. Acestă reţetă este ideală pentru cei care ţin post. Poftă Bună! 

Provocarea lui Chef Sorin Bontea a fost de a reda aroma unică a trecutului, gustul copilăriei, refăcând o rețetă identică celei pe care o făcea bunica sau străbunica.

O altă idee de rețetă de post la fel de sățioasă și de sănătoasă este cea pentru iahnia de fasole. Un singur ingredient poate să facă diferența și ne ajută să ne bucurăm de un preparat aromat, mai delicios chiar decât cel pe care îl știam până acum. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Magda Pălimariu (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop 1 octombrie 2017 huff jpg
varza murata 505587 webp
piure de cartofi freepik jpg
zodii pixabay jpg
horoscop 4 august jpg
frikadeller jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
horoscop zilnic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net