Semifreddo cu zmeură - Carp Elena Loredana
Ingrediente: 300 ml frişcă, 200 g lapte condensat îndulcit, 2 gălbenuşuri, 3 lg zahăr brun, un pumn de zmeură, zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile de ou se amestecă cu zahărul şi se fierb pe baie de apă până se spumează bine.
Se răcesc şi se amestecă cu laptele condensat şi zahărul vanilat.
Batem foarte bine frişca, adăugăm amestecul de ou şi lapte condensat şi încorporăm bine.
Adăugăm zmeura zdrobită uşor (eu am adăugat-o întreagă dar e de preferat să fie zdrobită), încorporăm bine şi distribuim amestecul în forme individuale sau într-o formă mai mare dreptunghiulară.
După ce a stat la rece 3-4 ore, scoatem uşor din formă şi servim împreună cu fructe proaspete şi sirop de zmeură sau după preferinţă!!
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!