Sofia Vicoveanca: „Nepoatele mele mă roagă să le fac ciorba după care le plouă-n gură. Vă spun rețeta”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Sofia Vicoveanca, 81 de ani, și-a dedicat întreaga viață culegerii și interpretării muzicii folclorice. Totodată, în acest proces complex de documentare, legendara artistă a ajuns să cunoască și alte taine specifice diverselor zone ale țării, inclusiv secrete culinare.

Sofia Vicoveanca, o legendă vie a muzicii populare românești
Sofia Vicoveanca, o legendă vie a muzicii populare românești

Astfel, Sofia Vicoveanca a ajuns să cunoască diverse rețete, pe care le-a adaptat și perfecționat, devenind o veritabilă maestră culinară. Bineînțeles, marea plăcere a îndrăgitei interprete este să gătească pentr nepoatele ei. Chiar dacă Sofia Vicoveanca ține post, în această perioadă, până la Crăciun, artista știe exact ce le va găti nepoatelor și dezvăluie rețeta și pentru cititorii Click!.

Ciorba de borș a Sofiei Vicoveanca! Rețeta cu care și-a cucerit nepoatele

„Nepoatele mele mă roagă să le fac ciorba după care le plouă-n gură. Vă spun rețeta. Se pun toate ingredientele, legumele, cărnița, la fiert, dar separat fac eu așa ceva! Este un borș acru. Se pune la fiert sfeclă roșie rasă prin răzătoare, cu o tijă de la leuștean, tijă de la mărar, de la pătrunjel și se mai pune și sare după gust.

Se fierb toate până când zeama se face roșie, aproape neagră de la sfecla roșie. Aceasta se strecoară în ciorbă atât cât o guști, cât trebuie de acră, restul, ce rămâne din zeamă, se strecoară și se pune într-o sticluță la frigider și se bea înainte de masă câte un păhăruț, ca cel de țuică, pe nemâncate. E foarte sănătos!”, a încheiat artista.

Marți, 13 decembrie, interpreta va pleca la Ierusalim, în pelerinaj, fiind într-o scurtă vacanță artistică, aceasta fiind, evident, o perioadă dedicată liniștii.

Acolo mă duc cu sufletul, nu cu cântecul. Nu sunt probleme când ţin post. O zacuscă, cu margarină, nu se moare de foame. Eu fac sucuri, gen smoothie-uri, cu o banană, cu fructe, cu lapte de cocos, cartofiori, salată, crudităţi, cu sfeclă roşie, cu ţelină, cu morcovi, cu de toate şi cu o ţâră porumb dulce, e o nebunie, ăla nu mai e post! E răsfăţ! Mă rog la Doamne-Doamne!”, ne-a povestit, în exclusivitate, Sofia Vicoveanca.  

În această toamnă, cu puțin timp înainte de împlini 81 de ani, Sofia Vicoveanca a călătorit în Scoția, pentru a onora o invitație la o nuntă specială. O româncă originară din Bucovina şi un indian au făcut o nuntă ca-n poveşti la un castel din Edinburgh (Regatului Unit). Mirii şi-au dorit ca la petreceri, căci s-a chefuit timp de trei zile şi trei nopţi, să le cânte şi Sofia Vicoveanca, şi trupa Holograf.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net