Supă de fructe de mare cu focaccia, cea mai iubită rețetă de pe internet. Cum se prepară și ce trebuie să adaugi pentru un gust unic. VIDEO

Supă de fructe de mare cu focaccia, una dintre rețetele care au făcut furori pe internet. Se prepară ușor și este o adevărată delicatesă.

Supă de fructe de mare cu focaccia, o rețetă inedită
Supă de fructe de mare cu focaccia, o rețetă inedită

Supă de fructe de mare cu focaccia, un preparat delicios

Cosânzenele gătesc au început mai întâi cu lista de ingrediente și modul de preparare al  pâinii italienești, focaccia. Astfel, pentru preparare ai nevoie de:

- 500 g de făină

- 470 ml de apă călduță

- 7 g de drojdie uscată

- 2 lingurițe de zahăr

- sare după gust

- 4 linguri de ulei de măsline

Pentru topping:

- sare grunjoasă

- rozmarin

- 1-2 linguri de ulei de măsline

Cum se prepară focaccia

„Amestecăm apa călduță cu drojdia și zahărul și punem deoparte pentru 3-4 minute. Punem făină într-un bol mare, facem o mică gaură în mijloc în care adăugăm apa cu drojdia și zahărul și puțină sare.

Amestecăm cu o spatulă până când obținem un aluat lipicios (nu trebuie să folosim mâinile și nici să frământăm).Întindem puțin ulei de măsline pe suprafața aluatului, acoperim cu o folie alimentară și lăsăm la dospit pentru 2 ore.

Punem aluatul într-o tavă, îl modelăm astfel încât să ia forma tăvii, îl mai acoperim încă o dată cu folie alimentară și îl lăsăm încă jumătate de oră la crescut.

Dăm deoparte folia, mai întindem încă puțin ulei de măsline pe deasupra, adăugăm și sare și rozmarin, ne ungem degetele cu ulei și facem găuri în aluat. Băgăm la cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 20-25 de minute”, se arată în descrierea rețetei pentru focaccia.

Cum preparăm supa de fructe de mare

„Pregătim supă din cozi de creveți și câteva legume (ceapă, morcov și apio). Lăsăm la foc pentru o oră sau chiar mai mult și apoi strecurăm toată supa. În ulei de măsline călim o șalotă (sau ceapă clasică) cu puțin ardei iute.

Adăugăm și 2 căței de usturoi și mai lăsăm 30 de secunde. Stingem cu un pahar de vin alb, așteptăm un minut să fiarbă și adăugăm o cană de sos de roșii. Punem și câteva polonice de supă, condimentam cu sare și piper după gust și lăsăm pe foc cam 15-20 de minute.

 Blenduim bine această bunătate. În supă adăugăm bucăți de pește alb (biban, cod sau șalău), creveți, scoici, calamari, babay caracatiță și lăsăm la foc mediu, cu capac, în jur de 5-10 minute”, este rețeta pentru supa de fructe de mare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie și Zahara Globurile de Aur 2025 profimedia 0951994386 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
2 zodiac jpg jpeg
image png
Breton filat jpg
horoscop, zodii, stres jpg
zodii pixabay jpg
horoscop jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net