Tiramisu cu cafea şi coniac - Gabriela Bulgariu

Ultima actualizare:

    Tiramisu cu cafea şi coniac
Tiramisu cu cafea şi coniac

Ingrediente: 160 g zahăr, 400 ml cafea, 150 ml coniac sau rom, 400 g pişcoturi, 4 ouă, 500 g cremă Mascarpone.

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă şi treptat se adaugă zahărul.

Gălbenuşurile se amestecă cu crema Mascarpone. Albuşurile bătute spumă cu zahăr se adaugă peste crema amestecată cu gălbenuşuri, apoi se amestecă totul.

Se pregăteşte cafeaua şi se strecoară, se adaugă coniac sau rom.

Pişcoturile se aşează unul lângă altul, se întinde crema rezultată în strat gros de circa 1 cm; peste cremă se aşează încă un rand de pişcoturi umezite în sirop, se întinde un strat de cremă, se uniformizează prăjitura şi se lasă la rece câteva ore.

Când prăjitura tiramisu se serveşte se porţionează după dorinţă şi se cerne cacao.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
cuplu sex
culoare zodii jpg
supa jpg
masca ten jpg
image png
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net