Trucul folosit mereu de gospodinele din România. Cum se pune zarzavatul pentru ciorbă la borcan
Este un truc folosit de gospodinele din țara noastră încă din cele mai vechi timpuri și care rămâne popular chiar și în ziua de astăzi. Mai precis, este vorba despre conservarea zarzavatului pentru ciorbă, un obicei care ne va permite să ne bucurăm de ciorbe delicioase indiferent de anotimp.

Practic, această metodă este una banală, pe care gospodinele din țara noastră au folosit-o mereu. Tot ce trebuie să facem este să tocăm mărunt legumele pe care le folosim de obicei la ciorbă, iar apoi să le depozităm într-un borcan. Astfel, atunci când facem ciorbă vom avea la îndemână un zarzavat deja pregătit și proaspăt!
De cele mai multe ori, indiferent de ce fel de ciorbă vom pregăti și de ce fel de ingrediente apar în rețeta ei, atunci când vine vorba de zarzavaturi, de obicei se folosesc cam aceleași lucruri. Mai precis, este vorba despre morcovi, țelină, ardei gras, păstârnac, roșii, ceapă, mărar și pătrunjel.
Trucul folosit mereu de gospodinele din România
Practic, aceste legume sunt tocate cât mai mărunt și puse într-un borcan, gata să fie folosite oricând este nevoie. Desigur, înainte de a le depozita, este important să ne asigurăm că legumele sunt foarte bine curățate și spălate.
După ce legumele au fost spălate și curățate, ele vor trebui tăiate în bucăți cât mai mici, sau chiar în rondele. De asemenea, este important să avem grijă ca mărimea fiecărei bucăți să fie aproximativ egală.
Este o metodă ușor de pus în practică
În ce privește borcanele, acestea trebuie să fie de sticlă și cel mai bine este să fie sterilizate. Apoi, este la fel de important să avem grijă să nu lăsăm spații între legume, pentru a nu favoriza dezvoltarea bacteriilor în borcan. Dacă dorim, putem adăuga și un strop de sare, însă acest lucru nu este obligatoriu.
Mai departe, borcanele vor trebui închise ermetic și sterilizate din nou, iar apoi vor fi depozitate într-un loc răcoros și întunecat. La final, vom avea zarzavaturi proaspete și delicioase indiferent de sezon și vom putea pregăti ciorbe mai delicioase ca oricând.


































