Trucul ingenios care ne ajută să fierbem sarmalele mai repede! Gospodinele iscusite îl folosesc mereu

O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne apropiem cu pași repezi de Crăciun, iar odată cu această sărbătoare, pe mesele românilor vor fi servite nenumărate preparate tradiționale. Desigur, probabil că niciunul dintre noi nu poate nega că cel mai emblematic produs pentru această perioadă sunt sarmalele! Iar un truc ingenios ne poate ajuta să le fierbem mult mai repede!

Sarmalele sunt iubite de cei mai mulți români / foto: Freepik
Sarmalele sunt iubite de cei mai mulți români / foto: Freepik

Mai mult ca sigur că mulți dintre noi am fost în situația de a fierbe sarmalele, iar indiferent cât de mult timp le lăsăm pe aragaz, varza murată încă rămâne tare. Indiferent de ce condimente folosim, sau dacă facem sarmale din carne de porc, vită, curcan, sau un amestec, această problemă va fi una de care ne vom lovi cu siguranță, atunci când gătim sarmale. Cu toate acestea, un truc ingenios poate remedia problema!

Nu mulți români de dincolo de Ardeal știu acest lucru, dar gospodinele din această parte a țării folosesc un truc ingenios pentru ca varza murată să se fiarbă mereu repede! Mai exact, cu o zi înainte de a începe să pregătească sarmalele, ele desfac foile de varză murată și taie cu atenție cotoarele!

Apoi, le pun într-o pungă și le congelează peste noapte, iar a doua zi le lasă să se dezghețe într-un vas cu apă rece. Acest truc va face sarmalele să fiarbă mult mai repede decât am crede.

Trucul ingenios pentru a fierbe sarmalele mai repede

Un alt lucru care ne poate ajuta sarmalele să fiarbă mai repede este procentul de grăsime din carne! Deși poate părea surprinzător, carnea prea slabă va face ca sarmalele noastre să iasă tari și uscate. Proporția ideală pentru grăsimea din carne este de aproximativ 15 – 20%.

Iar pentru a avea o mâncare cu un gust mult mai special decât de obicei, putem să adăugăm câteva bucăți de afumătură printre sarmalele noastre. De asemenea, condimente precum boiaua afumată, măraru, sau cimbrul, pot da un gust cu totul special preparatelor noastre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
foame furculita apetit shutterstock
image
image
image
image
image
image
horoscop, zodii, stres jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
Fasole jpg
Horoscopul lunii iunie horoscop lunar 2023 shutterstock 2056174655 jpg
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net