A fost la un pas să devină orb! Drama trăită de îndrăgitul actor Mihai Gruia, alias Arlechino: „Trei zile n-am văzut nimic”

Mihai Gruia Sandu este cunoscut de toți românii datorită rolului lui Arlechino, însă puțini dintre noi știu că actorul a trecut pe lângă o tragedie de proporții, în tinerețe. În timp ce se afla în armată, Mihai Gruia Sandu a riscat să își piardă vederea!

Actorul a riscat să își piardă vederea
Actorul a riscat să își piardă vederea

În vârstă de 67 de ani, Mihai Gruia Sandu a devenit faimos pentru rolul Arlechino, în anii 1990. Actorul de comedie, care este și profesor universitar doctor la Universitatea de Artă teatrală și cinematografică, a vorbit despre o întâmplare care a riscat să îi schimbe complet cursul vieții. Potrivit celor de la viva.ro, la vârsta de 20 de ani, Mihai Gruia Sandu a fost la un pas de orbire!

„La 20 de ani eram destul de trist pentru că trăgeam cu tunul în mare, la Capul Midia, și nu era exact ce-mi dorisem. Mă trimiteau de pe o funcție pe alta. Azi trăgeam cu tunul, mâine eram lunetist, apoi planșetist. Scria pe fișa mea că aveam liceu de arte plastice făcut, așa că învățasem să scriu invers, în oglindă cum ar fi, pe planșetă.”, a mărturisit acesta, conform sursei citate.

Mihai Gruia Sandu a fost la un pas să orbească

Actorul a orbit vreme de 3 zile, din cauza unei glume. „Odată țin minte că am orbit 3 zile pentru că un nemernic făcea glume cu noi, noii recruți. N-am știut că avioanele militare sunt argintii până în ziua aia, când am înțeles și de ce. Ca să ascunzi un avion pe cer trebuie să vină din direcția soarelui, ca să lucească.”, a spus Mihai Gruia Sandu.

„Îl urmăream printr-o lunetă binoculară care mărea de 36 de ori. S-a apropiat și, la un moment dat, și-a schimbat direcția așa că am fost lăsat cu ochii în soare la propriu. 3 zile n-am văzut nimic, am crezut că orbesc. Mă dureau ochii și capul îngrozitor”, a povestit actorul, conform sursei.

„Mă dureau ochii și capul îngrozitor”

După acest incident, actorul a fost mutat, în anul 1977. „După întâmplarea asta am fost mutat într-o unitate, în 77. Cine scotea cadavrele oamenilor de sub dărâmăturile de la cutremur, cine gonea iepurii și fazanii scoși pentru vânătorile lui Ceaușescu? Soldatul român”, a spus acesta.

„Cine scria din trupuri Cântărea României pe stadion? Soldatul român. Eu eram sus, în litera C, și am stat acolo 18 ore pentru că ploua îngrozitor și nu aveam voie să ne mișcăm. Iată ce făceam la 20 de ani”, a mai declarat Mihai Gruia Sandu.

Actorul a avut o copilărie dificilă

Actorul a vorbit și despre problemele financiare din copilăria sa. Din lipsa banilor, el a fost nevoit să își facă propriile jucării. „Nu-mi mai aduc aminte cum îmi petreceam ziua în copilărie. Asta pentru că se întâmpla în anii '60 când totul era de o sărăcie cumplită și nimeni nu poate înțelege asta acum. Dar nouă nu ne păsa, dacă nu aveam jucării ni le făceam singuri.”, a mai povestit actorul.

„Țin minte că interpretam diverse personaje, în funcție de ce filme vedeam. Când indieni, când cowboy, nu aveam niciun fel de probleme. Ne răneam în genunchi, ne mai rupeam o mână atunci când cădeam din copaci. Din băieții de pe strada mea rar îmi amintesc să nu fi avut vreunul capul spart sau brațul rupt”, a spus Mihai Gruia Sandu, vorbind despre copilăria sa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
casa piersic cluj jpg
image png
banner cristina spatar png
image png
image png
index (24) jpg
image png
banner catalin botezatu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net