Ingredientul care poate distruge aluatul cozonacilor. Greșeala banală pe care o fac multe persoane

Ultima actualizare:

Deja ne apropiem cu pași repezi de Crăciun, iar gospodinele din țara noastră vor pune pe masa de sărbători o mulțime de produse tradiționale. Ei bine, printre acestea se numără și cozonacul, un desert iubit de mai toți românii. Însă, nu mulți dintre noi știu că o greșeală banală ne poate distruge complet aluatul!

O greșeală banală poate strica cozonacii / foto: Shutterstock
O greșeală banală poate strica cozonacii / foto: Shutterstock

De la sarmale și cârnați, până la tobă și salată de beouf, românii se vor înfrupta din o mulțime de produse tradiționale pentru sărbătorile de iarnă, în perioada care urmează. Iar nicio masă festivă nu se poate încheia fără un desert delicios, moment în care în farfuriile noastre își va face apariția și o felie de cozonac.

După cum poate că deja știm, dacă am gătit acest preparat chiar noi, cozonacul este destul de complicat de gătit, chiar și atunci când urmăm rețeta cu sfințenie. O mulțime de lucruri pot merge prost atunci când pregătim cozonacii, iar o greșeală absolut banală poate distruge complet aluatul acestora!

Greșeala care poate distruge aluatul cozonacului

Un lucru pe care trebuie să îl avem mereu în vedere este faptul că ingrediente de calitate vor ridica la un alt nivel gustul cozonacului nostru. Mai precis, mulți români cumpără făina pentru aluat la întâmplare, fără să se uite prea atent pe ambalaj. Cu toate acestea, pentru un cozonac delicios, ne va trebui făină care are codul „000”, iar, dacă se poate, aceasta ar trebui să fie cernută.

Iar rolul făinii nu se rezumă doar la atât! Este foarte important ca aceasta să nu fie rece atunci când începem să pregătim aluatul cozonacului! Făina trebuie să aibă temperatura camerei, iar în momentul în care vom începe să o amestecăm cu drojdia și apa, nu trebuie să adăugăm sarea chiar în acel moment.

Așa că, dacă vom avea grijă să luăm o făină de calitate, potrivită pentru aluatul cozonacilor, iar apoi aceasta să nu fie rece când începem să gătim, cozonacii noștri vor ieși mai gustoși ca oricând!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net