Trucul italian pentru paste mai delicioase ca niciodată. Cum trebuie pregătite ingredientele
Pastele pot fi preparate în nenumărate feluri, iar în ziua de astăzi ele s-au transformat într-o prezență comună în bucătăriile din întreaga lume. Însă, în ciuda popularității lor, există un truc italian pe care nu foarte mulți oameni îl știu și care poate face pastele mult mai gustoase decât în mod obișnuit.

Există nenumărate rețete de paste, iar acestea deja au devenit o prezență comună în bucătăriile din toată lumea. Însă, indiferent de cât de populare ar fi pastele, tot există unele secrete care le pot schimba complet gustul. Practic, deși poate suna surprinzător, forma ingredientelor nu influențează doar aspectul vizual, ci și gustul unei rețete!
Acest truc a fost descoperit de creatoarea de conținut Susanna Bowers, care a savurat paste preparate tradițional, în Italia. Rețeta ei este una simplă, iar tot ce vă trebuie este sparanghel, ulei de măsline, unt, lămâie, sare, parmezan, puțină apă de la paste, cât și, evident, paste.
Forma ingredientelor poate influența gustul
În mod surprinzător, modul în care sparanghelul este tăiat contează foarte mult atunci când vine vorba despre gustul pe care îl va avea mâncarea la final. În primul rând, trebuie îndepărtate capetele tari ale acestuia, iar apoi el trebuie tăiat în funcție de ce fel de paste folosim.
De exemplu, dacă folosiți paste lungi, sparanghelul trebuie tăiat în fâșii subțiri. În același timp, dacă veți folosi paste scurte, el trebuie tăiat în rondele mici. Astfel, ingredientele se vor pregăti uniform, iar gustul va fi mai intens și mai gustos decât în mod obișnuit. În plus, acest principiu poate fi folosit și cu alte ingrediente.
Pastele sunt foarte ușor de pregătit
Pentru a pregăti această rețetă, trebuie să fierbeți pastele al dente, timp în care veți căli ușor sparanghelul în ulei de măsline. Apoi, pastele se mută direct în tigaie peste sparanghel, alături de puțin din apa în care au fiert.
Veți adăuga acum și coajă rasă de lămâie, după care lăsați totul să mai fiarbă un minut. Mai departe, tigaia se ia de pe foc și se adaugă sucul de lămâie, parmezanul, untul și se amestecă totul până când aveți un sos uniform. La final puteți pune sare și, dacă este nevoie, puțin suc de lămâie în plus.



































