Top 3 măști-minune pentru părul ars, pe care le poți pregăti acasă. Așa îți poți salva podoaba capilară

Podoaba capilară a unei femei este unul dintre cele mai importante aspecte din înfățișarea ei care, de cele mai multe ori, are de suferit. Din cauza produselor pentru coafat, a uscătorului de păr sau a plăcii pentru îndreptat, părul nostru poate deveni extrem de ars, și de cele mai multe ori foarfeca reprezintă singura opțiune pentru a-l reface.

Păr ars din cauza uscătorului de păr și a altor ustensile de coafat. Sursă foto: Pixabay
Păr ars din cauza uscătorului de păr și a altor ustensile de coafat. Sursă foto: Pixabay

Totuși, ce se întâmplă atunci când părul nostru ars și deteriorat nu se vrea tuns, ci încercăm să apelăm la produsele din comerț care, de cele mai multe ori, sunt extrem de scumpe și nu oferă rezultatele promise? Putem apela la măștile pentru păr pregătite în casă, cu ingrediente la disponibilitatea tuturor reprezintă o opțiune pentru majoritatea femeilor.

Măști făcute în casă pentru păr ars și deteriorat

1. Mască din avocado și smântână 

Avocado nu este recomandat doar pentru alimentație, ci și pentru sănătatea firului de păr. Dacă ai părul ars și deteriorat, nu ezita să folosești o mască din avocado și smântână, pe care o poți pregăti simplu și rapid chiar la tine în casă.

Ai nevoi de un avocado curățat și făcut pastă, pe care să îl amesteci cu o cană de smântână sau iaurt. Aplică întreaga compozișie pe păr, masează-l și permite-i să acționeze vreme de cel mult 25 de minute. După ce a trecut timpul indicat, clătește părul cu apă călduță, apoi șamponează-l în mod normal.

Sfat: utilizează această mască din avocado și iaurt o dată la două săptămâni, iar efectele miraculoase nu vor întârzia să apară.

2. Mască din ulei de măsline și miere

Beneficiile uleiului de măsline se vor observa în sănătatea podoabei capilare. Deși are nenumărate întrebuințări, uleiul de măsline este cel mai folosit în rândul femeilor cu părul vopsit sau creț, însă face minuni și pentru cei care au păr ars.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci 2 linguri de ulei de măsline și 4 linguri de miere de albine. Umezește-ți părul și aplică pe lungimea firului de păr amestecul omogenizat, apoi lasă-l să acționeze cel puțin 15 minute. Dacă timpul îți permite, poți lăsa această mască să acționeze mai multe ore.

Măștile pregătite în casă ajută la regenerarea părului distrus. Sursă foto: Pixabay
Măștile pregătite în casă ajută la regenerarea părului distrus. Sursă foto: Pixabay

Clătește părul bine cu apă călduță, apoi spală-l în mod normal.

Sfat: Aplică această mască pe părul tău o singură dată pe lună.

3. Mască de păr din gălbenuș de ou și ulei de ricin

Uleiul de ricin este recunoscut pentru ajutorul său în creșterea rapidă a părului. Se pare că este benefic și pentru părul distrus. Amestecă 5 lingurițe de ulei de ricin cu o lingură de ulei de măsline, un strop de zeamă de lămâie și 1 gălbenuș proaspăt de ou.

Masca trebuie să acționeze pe firul de păr aroximativ 2 ore, apoi clătit bine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net