5 motive ca să-l trimiţi pe copil în tabără

Ultima actualizare:

    Trimite-l pe copil în tabără doar dacă şi el îşi doreşte să plece
Trimite-l pe copil în tabără doar dacă şi el îşi doreşte să plece

Se apropie perioada taberelor de vară, iar dacă cel mic îşi doreşte să plece împreună cu colegii, pentru câteva zile, la munte sau la mare, ar trebui să fii de acord. Iată 5 motive care te vor convinge!

1. În tabără copiii au parte de multă activitate fizică 

Astăzi, din ce în ce mai puțini copii fac sport sau înțeleg beneficiile activității fizice. Majoritatea timpului îl petrec stând jos, cu ochii în telefon, calculator, televizor și de multe ori activitatea fizică se rezumă la orele de sport de la școală. În tabere, sportul este una dintre activitățile principale. Copiii își consumă energia jucându-se, practicând diverse sporturi de echipă sau plimbându-se, toate aceste activități fiind oportunități de mișcare.

2. Prind încredere în forţele proprii

Fiind un altfel de mediu decât cel cu care s-au obișnuit copiii în viețile lor de zi cu zi, taberele oferă acestora ocazia de a socializa, de a-și face prieteni noi și de a participa la diverse concursuri și activități. Toate acestea pot oferi copiilor posibilitatea de a învăța lucruri noi și de a excela în activitățile pe care le practică, având parte de reușite care le vor spori încrederea în ei înșiși.

3. Îşi dezvoltă anumite abilităţi

Prin programele lor, taberele pun la dispoziția copiilor activități, cursuri și echipamente care le sunt utile pentru a-și dezvolta abilitățile sportive, spiritul de aventură sau chiar diverse talente. Varietatea de activități oferă copiilor posibilitatea de a descoperi ce le place să facă și la ce activități se pricep cel mai bine.

4. Îşi fac prieteni  noi

Taberele sunt mediul perfect de interacțiune, comunicare și socializare. Plecarea în tabără presupune formarea unei comunități, ai cărei membri trebuie să trăiască în același loc pentru câteva zile, trebuie să învețe să se respecte unii pe ceilalți, să comunice și să lucreze împreună. Taberele susțin ideea de muncă în echipă și de comunicare, fiind un mediu propice socializării, dezvoltării unor noi relații de prietenie, sau închegării celor mai vechi.

5. Copiii devin independenţi şi responsabili

Copiii care merg în tabără stau câteva zile departe de casă şi de părinţi. Ei devin astfel independenţi dar şi mai responsabili. Practic, cei mici nu se mai află sub aripa protectoare a mamei şi sunt nevoiţi să facă singuri faţă anumitor situaţii. Ei învaţă să ia decizii şi să se bazele pe propriile lor forţe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
culori norocoase februarie zodii 1170x780 jpeg
image png
image png
unghii rosii cu auriu jpg
maioneza jpeg
zodii meteoriti png
Baigli Covasna jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net