Masca de față cu zaț de cafea care elimină ridurile, acneea și petele

Cofeina este binecunoscută pentru proprietățile energizante și stimulatoare, este adesea recomandată pentru combaterea oboselii, stimularea organismului, calmarea migrenelor sau chiar pentru a slăbi. Aplicată pe piele, cofeina poate face minuni și este din ce în ce mai folosită în industria cosmetică. Într-adevăr, este un excelent agent anti-îmbătrânire care ajută la lupta împotriva ridurilor, dar și împotriva acneei și petelor.

Aplicată pe piele, cofeina poate face minuni. / Foto: Click.
Aplicată pe piele, cofeina poate face minuni. / Foto: Click.

Uleiuri, geluri, creme de zi sau de noapte...deși cofeina se găsește în multe produse cosmetice, îi poți testa cu ușurință beneficiile făcându-ți propria mască facială acasă. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să colectați rezidul de zaț de cafea care rămâne în aparat după micul dejun și să vă pregătiți masca: o soluție naturală și economică.

Cum îmi pregătesc masca cu zaț de cafea?

Exfoliant, tonifiant, anti-cearcăne și anti-îmbătrânire, zațul de cafea are o multitudine de utilizări cosmetice. Combinat cu lapte al cărui conținut de acid lactic promovează pielea netedă, fără pete, este remediul ideal pentru îngrijirea epidermei tale.

Ingrediente:

- 3 linguri de zaț de cafea,
- 1 lingură de lapte

Preparare:

Amestecă 3 linguri de zaț de cafea cu puțin lapte pentru a obține produsul tău de curățare și fermitate. În funcție de tipul tău de piele și de nevoile acestuia, poți alege și să amesteci zațul de cafea cu ulei esențial de migdale dulci, cunoscut pentru proprietățile sale hidratante, scriu cei de la santeplusmag.com.

Cum se aplică

Întindeți masca pe piele, lăsați-o să acționeze timp de 20 de minute, evitând zona ochilor și relaxați-vă fața. Clătiți cu multă apă și aplicați un ser sau o cremă hidratantă. Dacă suferiți de acnee severă, cereți întotdeauna sfatul medicului dermatolog cu privire la produsele și ingredientele pe care doriți să le încercați înainte de a le aplica direct pe față. Nu ezita să afli ce dezvăluie acneea ta despre sănătatea ta și principalele sale cauze.

Beneficiile cosmetice ale cofeinei

Fanii frumuseții naturale știu: comorile Mamei Natură sunt bogate în virtuți cosmetice ideale pentru a proteja pielea de agresiunile externe. Cofeina, o substanță cunoscută pentru beneficiile sale atunci când este aplicată local, se distinge prin numeroase proprietăți:

Un aliat în slăbire

Cofeina este recunoscută științific pentru numeroasele sale virtuți. Mai mult, s-a impus ca ingredient de referință în cosmeticele de slăbit, împotriva celulitei sau pentru a calma picioarele grele. Este mai presus de toate un ingredient activ lipolitic care permite dizolvarea substantelor grase in timpul digestiei. Cofeina este așadar un anticelulitic recunoscut care se găsește în majoritatea produselor de slăbit: aplicată pe piele, netezește celulita, ajută la lupta împotriva efectului de coajă de portocală și reactivează circulația sângelui. Pentru a obține rezultate, masajele direcționate sunt esențiale.

Un aliat al frumuseții

Cofeina conține polifenoli, motiv pentru care este din ce în ce mai folosită în cosmeticele anti-îmbătrânire: încetinește îmbătrânirea pielii și întârzie apariția ridurilor și a liniilor fine. De asemenea, este un remediu eficient pentru reducerea vizibilității cearcănelor și a pungilor inestetice, deoarece reduce semnificativ retenția de apă sub ochi.

Cofeina activează, de asemenea, microcirculația sângelui, ceea ce dă un plus de strălucire pielii. În plus, are proprietăți antiinflamatorii și ajută la reducerea roșeață și pete.

Un aliat pentru păr

Cofeina ar putea, de asemenea, să lupte împotriva căderii părului. Retransmis de Le Parisien, un studiu științific publicat în Jurnalul Internațional de Dermatologie a demonstrat că cofeina stimulează creșterea părului, deoarece blochează dihidrotestosteronul, hormonul care provoacă căderea părului. Nu ezitați să încercați măștile de păr pe bază de cafea și să descoperiți remedii casnice pentru a face părul să crească mai repede.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net