Top 9 remedii naturiste pentru unghiile casante

Unghiile fragile sunt un semn al îmbătrânirii. Cu toate acestea, dacă unghiile tale se rup des sau au formă deformată, ar putea indica diverse afecțiuni medicale. În afară de această expunere excesivă la apă, uscăciunea sau straturile groase de lac de unghii sau de îndepărtare le pot face să se dezlipească. Aveți multe creme de întărire a unghiilor, geluri disponibile pe piață. Dar înainte de a încerca acele produse scumpe pentru a-ți întări unghiile, iată câteva remedii casnice care te-ar putea ajuta să faci față unghiilor fragile.

Spălarea mai des a mâinilor vă poate slăbi unghiile. Foto: Click.
Spălarea mai des a mâinilor vă poate slăbi unghiile. Foto: Click.

1. Ulei de migdale

Luați 1 linguriță de ulei de migdale și adăugați puțin suc de lămâie, amestecați bine. Acum, masați-vă direct mâinile cu acest amestec sau pur și simplu înmuiați-vă mâinile în acest mixt timp de cel mult 2 minute. Deoarece uleiul de migdale conține antioxidanți și nutrienți, îți hrănește unghiile și previne ruperea acestora. 

2. Sarea de mare

Una dintre modalitățile simple și cele mai eficiente de a vindeca unghiile fragile în mod natural este să vă înmuiați unghiile într-o soluție care conține sare de mare și apă. De asemenea, puteți adăuga suc de lămâie sau ulei de germeni de grâu într-un vas cu apă caldă și înmuiați mâinile timp de aproximativ 15 minute. Repetați acest proces de două ori pe zi timp de o săptămână pentru rezultate bune.

3. Ulei de nucă de cocos

Deoarece unghiile fragile sunt cauzate în mod obișnuit din cauza lipsei de hidratare adecvată a unghiilor tale, masarea unghiilor cu ulei de nucă de cocos ușor cald ar putea fi soluția pentru tine. Asigurați-vă că aplicați câteva picături pe fiecare unghie și masați-o ușor timp de un minut. Acest lucru înmoaie și cuticula, îmbunătățește circulația sângelui către unghii și le face mai puternice. 

4. Sucul de roșii

Fiind bogat în antioxidanți și proteine, sucul de roșii poate vindeca unghiile fragile și poate întări textura. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați 2 picături de ulei de rozmarin la 2 linguri de suc de roșii. Scufundați-vă unghiile în această soluție timp de 10 minute și spălați-vă unghiile cu apă.

5. Oțet de mere

Se amestecă o lingură de oțet de mere cu 2-3 căni de apă caldă. Tamponează puțin bumbac în acest amestec și aplică-l pe unghii. Prezența acizilor alfa-hidroxi și a acidului acetic în oțet hidratează unghiile și previne ruperea unghiilor. Iată cum poți folosi oțetul de mere pentru diverse probleme ale pielii și părului.

6. Ulei de măsline

Luați 2 lingurițe de ulei de măsline și înmuiați degetele în ulei timp de aproximativ 10 minute sau masați-vă unghiile cu acest ulei. Uleiul de măsline ajută la absorbția calciului și, de asemenea, îmbunătățește mineralizarea oaselor și procesul de calcificare. Acesta este un remediu casnic ieftin pentru fortificarea unghiilor fragile.

7. Suc de lămâie

Tot ce trebuie să faceți este să stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie, să înmuiați o minge de vată și să vă glisați unghiile. Faceți acest lucru pentru fiecare unghie și spălați-vă unghiile cu apă caldă. Acest lucru se datorează faptului că sucul de lămâie conține vitamina C, un antioxidant puternic care luptă împotriva radicalilor liberi și previne agravarea în continuare a stării.

8. Ulei de arbore de ceai și ulei de vitamina E

La o linguriță de ulei de arbore de ceai, adăugați 2 3 picături de ulei de vitamina E și masați ușor unghiile cu acest amestec. Pentru rezultate eficiente, faceți acest lucru de cel puțin două ori pe zi timp de o lună. Deoarece uleiul de arbore de ceai este un ulei antiseptic puternic, iar vitamina E acționează ca un antioxidant, această combinație ajută la vindecarea unghiilor fragile.

9. Ulei de argan

Acest ulei funcționează bine pentru întărirea unghiilor fragile datorită proprietăților sale de catifelare. Puteți încorpora uleiul de argan ca parte a rutinei de manichiură și pedichiură sau pur și simplu vă puteți masa unghiile cu acest ulei pentru a combate unghiile fragile în mod natural.

În afară de utilizarea acestor remedii naturale pentru a trata unghiile fragile, iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont pentru a îmbunătăți procesul de vindecare.

Evitați expunerea unghiilor la apă: spălarea mai des a mâinilor vă poate slăbi de fapt unghiile, așa că evitați acest lucru des.

Nu mai utilizați agentul de îndepărtare a lacului de unghii: substanțele chimice prezente în îndepărtarea ojei de unghii pot usca unghiile, ceea ce duce la un risc crescut de apariție a unghiilor casante. 

Este necesară o dietă sănătoasă: Unul dintre motivele cheie pentru unghiile casante este lipsa aportului adecvat de nutrienți a organismului. Consumă alimente bogate în biotină (vitamina B7) și acizi grași omega 3 și include, de asemenea, semințe de in, nuci, fasole, ouă, semințe de dovleac, broccoli și lapte.

Purtați mănuși: șansele de a rupe unghiile sunt mari în cazul iernii (deși pentru unii ar putea fi tot timpul anului). În astfel de cazuri, purtarea mănușilor face minuni atât pentru pielea, cât și pentru unghii, scriu cei de la Thehealthsite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
sarmale freepik jpg
coafura1 jpg
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
horoscop jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop shutterstock jpg
pexels daniel sikpi 191282566 19063983 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net