Mirodenii pentru îngrijirea pielii. Costă puțin și fac adevărate minuni!

Din cele mai vechi timpuri, condimentele au fost folosite şi în scop terapeutic sau înfrumuseţare, nu doar în bucătărie. Uite cum poţi folosi mirodeniile pentru sănătatea pielii tale!

image

Baie cu infuzie de vanilie

Ca să ai parte de relaxare în baie, prepară un elixir revitalizant care să-ţi răsfeţe simţurile. Ai nevoie de o lingură cu ulei de susan, cinci picături cu ulei esenţial de vanilie şi de o lingură cu miere. Adaugă aceste ingrediente într-un vas mic şi toarnă amestecul în apa fierbinte de baie. Stai cel puţin 10 minute, apoi te clăteşti cu duşul.

Mască cu ghimbir

Pentru a-ţi ajuta tenul să nu se irite din cauza condiţiilor de mediu şi a radicalilor liberi, ai nevoie de o mască tonifiantă cu ghimbir. Deloc costisitoare şi uşor de preparat, aceasta te va binedispune şi-ţi va catifela faţa. Razi o bucată mică de ghimbir proaspăt şi-l amesteci cu două linguri cu miere lichidă, până obţii o pastă omogenă. Întinzi masca pe ten, evitând zona ochilor şi laşi să acţioneze 10 minute. Te clăteşti cu apă călduţă.

Balsam cu ulei de susan

Părul îţi este lipsit de vitalitate şi pare uscat? Intră în bucătărie şi ia o lingură de ghimbir proaspăt ras şi încă o lingură de ulei de susan şi amestecă-le într-un vas. Pasta obţinută se întinde pe cap, masând scalpul, şi o laşi să acţioneze timp de jumătate de oră. Spală părul cu şampon.

Pastă cu amestec de curcuma

Îţi poţi prepara o mască purificatoare cu celebrul condiment folosit în mâncărurile tradiţionale indiene, curcuma. Combină trei linguri cu iaurt împreună cu o linguriţă de curcuma şi aplică amestecul pe ten cu mişcări circulare. Lasă-l să stea cinci minute să acţioneze, apoi îl îndepărtezi cu apă călduţă. 

Scorţişoara şi picioarele grele

Scorţişoara este un excelent remediu antistres, mai ales când este folosită ca să dea o mireasmă aparte apei de baie pentru picioare. Tot ce trebuie să faci este să laşi la macerat două sau trei beţe de scorţişoară în 100  ml ulei de migdale dulci. După câteva zile, pune o linguriţă de ulei, care a dobândit iz de scorţişoară, în apă călduţă şi stai la relaxare, cu picioarele în apă.

Muşeţelul, bun antiinflamator

Această plantă ajută la tratarea iritaţiilor, a petelor roşii, a porţiunilor exfoliate de piele, a mâncărimilor şi a arsurilor solare. Efectul calmant al muşetelului provine din proprietăţile sale antiinflamatorii, ­fiind o alternativă naturală la cortizon. Poţi folosi pliculeţe reci de ceai de muşeţel, înmuiate în prealabil în apa caldă, direct pe zona afectată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
Medicul estetician Bortolini Alin știe care sunt câteva dintre cele mai căutate proceduri estetice pentru femei și bărbați în preajma sărbătorilor de Paște
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net