Trucuri cu bicarbonat de sodiu pentru frumusețe

Există o mulțime de trucuri cu bicarbonatul de sodiu, menite să ne curețe pielea, să o facă mai strălucitoare și să o exfolieze.

Bicarbonat de sodiu
Bicarbonat de sodiu

Trucuri bicarbonat sodiu

Să recunoaștem, noi femeile avem calculate și programate zilele în care ne spălăm pe cap. Dar, ce facem atunci când trebuie să participăm la un eveniment pe nepusă masă ș nici nu dispunem de timpul necesar pentru a ne spăla și aranja părul? Soluția este simplă, apelăm la șamponul uscat. Acesta nu doar că absoarbe grăsimea, ci și împrospăteaza părul fără a fi nevoie să îl mai spălăm. Desigur, putem cumpăra oricând un șampon uscat, dar de ce să nu îl preparăm în casă.

Cum facem asta? Amestecăm în părți egale bicarbonat de sodiu cu amidon de porumb, după care îl luăm cu degetele și îl aplicăm la rădăcinile părului nostru. Îl lăsăm să acționeze timp de 10-15 minute pentru a absorbi uleiul, după care ne ștergem părul cu un prosop și gata, părul arată curat și este gata pentru orice eveniment neplanificat.

Citește și - 5 moduri în care putem folosi bicarbonatul de sodiu. Este mai mult decât un ingredient pentru prăjituri

Trucuri de frumusețe cu bicarbonat de sodiu: Măști pentru față cu bicarbonat de sodiu

Cu toate visăm la un ten curat și strălucitor, însă poluarea de afară, praful și toate machiajele pe care le folosim nu fac decât să ne încarce tenul. Astăzi îți dezvăluim câteva măști pentru față cu bicarbonat de sodiu pe care le poți aplica oricând. Pentru o curățare și o exfoliere îmbunătățită, amestecă o cantitate mică de bicarbonat de sodiu cu demachiantul pe care îl utilizezi și te vei bucura de un ten mai curat.

Bicarbonatul de sodiu nu numai că exfoliază pielea, ci și îi oferă un aspect mai strălucitor - datorită faptului că poate îndepărta petele pielii.

O altă modalitate de a profita de trucurile bicarbonatului de sodiu în îngijirea pielii, implicit a tenului nostru, este de a amesteca 1 linguriță din acesta cu 2 lingurițe de ulei de cocos. Se aplică pe piele și se lasă timp de 5 minute pentru acționare, după care se poate îndepărta cu apă călâie sau chiar rece pentru a se închide porii.

Îți mai spunem un secret. Iarna nu trebuie să achiziționezi produse scumpe pentru a-ți trata și exfolia buzele uscate și crăpate. Încearcă să folosești un amestec de miere și bicarbonat de sodiu pentru exfoliere, apoi poți utiliza un produs pentru hidratarea acestora și vei rămâne surprinsă de aspectul buzelor tale.

Dezodorizare cu bicarbonat de sodiu

Știai că dacă pui jumate de cană de bicarbonat de sodiu în apa de baie, acesta va ajuta la spălarea uleiului și a transpirației și îți va lăsa pielea catifelată? Acest lucru se întâmplă datorită faptului că bicarbonatul de sodiu are rolul de a neutraliza acizii.

Mai mult decât atât, este de un real ajutor în tratarea transpirațiilor și a mirosului corporal, deoarece ucide bacteriile. De aceea, este recomandată aplicarea unei soluții făcute din suc de lămâie și bicarbonat de sodiu pentru echilibrarea nivelului de pH al pielii, absorbirea excesului de umiditate și nu în ultimul rând, pentru a ucide bacteriile care cauzează mirosuri neplăcute.

Albirea dinților cu bicarbonat de sodiu

Ne plac dulciurile, sucurile și cafeaua și obișnuim să le consumăm destul de des, însă cu siguranță nu ne place atunci când dinții noștri se îngălbenesc din aceste cauze. Desigur, putem să fim responsabili și să nu mai mâncăm atât de multe dulciuri, însă cu siguranță nu putem renunța dimineața la cafea sau vara la un pahar de suc rece. Și atunci, ce e de făcut dacă nu ne permitem atât de des să apelăm la un dentist pentru albirea dinților?

Și atunci de ce să nu profităm de faptul că bicarbonatul de sodiu ne poate albi dinții? Tot ce trebuie să faci este să pui un pic de bicarbonat de sodiu pe periuța de dinți și să te speli, fie să îl aplici direct cu degetul pe dinți și să îl lași timp de 5-15 minute să acționeze, iar apoi să te speli.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net