Un fruct nebănuit este o adevărată comoară pentru sănătate! Mulți români nu știu cât de sănătos este

Sunt unul dintre cele mai delicioase alimente pe care le putem găsi în magazine, iar fie că le consumăm simple, așa cum le cumpărăm, sau le introducem în diferite rețete, beneficiile lor vor rămâne acelelași! Este vorba despre curmale, care se numără printre cele mai hrănitoare și sănătoase fructe din comerț!

Curmalele sunt mult mai sănătoase decât credem / foto: Shutterstock
Curmalele sunt mult mai sănătoase decât credem / foto: Shutterstock

Cu toții știm deja că dieta are un rol crucial pentru sănătatea noastră, iar atunci când vrem să mâncăm mai sănătos, cu toții introducem cât mai multe fructe posibile, în mesele noastre zilnice.

Însă, un fruct despre care nu mulți dintre noi știu cât de sănătos, este de fapt, este unul care se găsește în toate magazinele din țară! Mai precis, este vorba despre curmale, care, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, sunt extrem de sănătoase!

Iar în ciuda faptului că cei mai mulți dintre noi ne temem de conținutul de zahăr din curmale, se pare că acestea, de fapt, au un indice glicemic foarte scăzut! „În timp ce unii oameni sunt îngrijorați cu privire la conținutul de zahăr, curmalele sunt, de fapt, un aliment cu indice glicemic scăzut, în parte pentru că sunt bogate în fibre”, ne spune medicul Michael Crupain, potrivit sursei citate.

Curmalele sunt mult mai sănătoase decât bănuim

Potrivit autoarei Dawn Jackson Blatner, curmalele au nenumărate beneficii pentru sănătate. „Curmalele pot fi considerate un superaliment pentru că sunt bogate în compuși benefici, cum ar fi polifenolii. Studiile preliminare indică faptul că acești polifenoli din curmale - și probabil și alți compuși - sunt asociați cu o mare varietate de beneficii pentru sănătate”, spune aceasta. De asemenea, aceste fructe delicioase suntbogate și în antioxidanți.

Pe lângă acești nutrienți, se pare că aceste mici fructe sunt extrem de bogate în fibre! „Două curmale au aproximativ 3 grame de fibre - puțin peste 10% din doza zilnică recomandată. Fibrele din curmale sunt importante pentru că vă ajută să vă simțiți sătui”, mai spune dr. Crupain. Iar, pe deasupra, curmalele sunt bune și pentru inimă! Se pare că nutrienții din aceste fructe pot ține sub control nivelul trigliceridelor și al colesterolului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
horoscop webp
alimente cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net