De ce nu se teme Bebe Cotimanis de moarte. Experiențele pe care le-a trăit la înmormântarea mamei sale

Dacă mulți oameni se tem de momentul morții, marele actor Bebe Cotimanis este împăcat cu această idee a trecerii în lumea celor drepți și chiar așteaptă cu mare curiozitate momentul, după cum chiar el a povestit. 

În cadrul podcastului „Altceva” moderat de jurnalistul Adrian Artene, Bebe Cotimanis a vorbit despre moarte, dar și despre lucrurile pe care le-a simțit în urmă cu 7 ani, atunci când mama lui a murit. 

Ce a simțit Bebe Cotimanis în biserică, la înmormântarea mamei

Împăcat cu situația și cu lucrurile care se întâmplă în viață, în mod inevitabil, așa cum este și cazul morții părinților, celebrul actor Bebe Cotimanis a vorbit despre momentul în care a simțit un abur în biserică și a știut clar că mama lui s-a ridicat la cer.

Momentele în care se afla la cimitir, înainte ca sicriul să fie coborât în pământ, actorul a mărturisit că știa că mama lui nu mai este acolo, motiv pentru care a înțeles rapid situația, s-a adaptat și chiar a trecut mai ușor peste pierderea suferită. Nu i-a fost frică de moarte nici măcar atunci când a fost infectat cu COVID-19 și avea plămânii afectați, spune el, în proporție de 65%.

„De câte ori pomenesc de mama, acum se fac 7 ani de când a plecat. Mama nu mai e acolo, nimeni nu e acolo. Ei pleacă la timpul potrivit. Când se pot înălța. Iar ceea ce punem noi acolo e material, coajă, pământ. Am fost conștient de chestia asta de când am pus-o pe mama (în mormânt, n.r.). Am plâns până atunci, am plâns și la biserică, dar când am coborât-o, știam că nu mai e mama acolo. La biserică am și simțit când a plecat. Nu spun că am văzut-o, dar am simțit. Am simțit aburul ăla și chiar am început să zâmbesc. Știam că mama nu mai e acolo și restul e o procesiune. Chiar am făcut cu mâna, discret. Știu că asta se întâmplă cu noi, nu am nicio teamă de fenomen, chiar îl aștept așa cu curiozitate (moartea, n.r.).

Citește și - VIDEO Bebe Cotimanis a izbucnit în lacrimi, la TV, când a aflat de moartea lui Ion Dichiseanu. Ce amintiri a povestit

Am trecut prin covid, am avut plămânii afectați 65%. Nu m-a băgat la intubat, am fost foarte vesel. Eu am crezut că 65% sunt bun și 35% e de rău, ca să vezi ce înseamnă psihicul.

Am copilărit și pe strada Veseliei, între Viilor și Ferentari. Nu știam de ce fotbalul mi s-a părut atât de frumos. Primele meciuri de fotbal le-am văzut pe strada Veseliei, pe stadionul Veseliei. Acolo erau juniorii lui Dinamo”, a mărturisit Bebe Cotimanis, în podcastul moderat de Adrian Artene.

De ce nu ar vrea Bebe Cotimanis să o reînvieze, dacă ar fi posibil, pe mama lui 

Mai departe, Bebe Cotimanis a fost întrebat de cunoscutul jurnalist cine ar fi persoana pe care ar vrea să o reînvieze. 

„Slujba de înmormântare spune că se pleacă unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit. Eu sunt sigur că mama, acolo, este bine unde este. Ce vârstă să-i dau, ce bărbat să-i dau să stea lângă ea, să știu că mama e fericită...Iubesc pe toată lumea, dar pe mama cel mai mult. N-aș vrea să intervin în drumul ei, în cursul ei. Nu se poate, practic și nu știu dacă aș face bine. Poate că i-aș continua ciclul de înălțare. Nu aș vrea nici să mă întoarcă pe mine, cineva. Nu aș vrea să plângă nimeni”, a mai spus îndrăgitul actor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner adela popescu png
adela popescu colaj instagram jpg
netflix 1 jpg
banner dorian popa png
Dragoste pe muchie de cutit 11 jpeg
ancuta pop colaj instagram jpg
Deea Maxer a povestit că ea a luat decizia de a se separa de bărbatul cu care a trăit timp de 18 ani
image
actualitate.net
image
actualitate.net