Eda Marcus, în scandalul voturilor la Eurovision: „Am dat 12 puncte Moldovei! A fost șoc și groază!”

Eda Marcus a trăit momente inimaginabile, sâmbătă seara, când se pregătea să intre în legătură cu Torino, pentru a anunța voturile României la actuala ediție a Eurovision! Stupoare, însă, frumoasa prezentatoare nu a mai intrat în direct deloc, după ce EBU a decis să anuleze voturile României, pe motiv de fraudă!

eda marcus 23 jpg
Eda Marcus, lăsată fără replică la Eurovision Sursa: TVR

Se face lumină în scandalul voturilor de la Eurovision! Eda Marcus, prezentatoarea TVR, care a fost scoasă din schemă de EBU și nelăsată să mai intre în direct pentru a anunța voturile României, a venit consternată în emisiunea lui Cătălin Măruță și a dezvăluit momentele de șoc și groază trăite sâmbătă seara, după ce votul României a fost anulat și înlocuit cu votul agregator.

Astfel cele 12 puncte au fost alocate de EBU Ucrainei, când de fapt juriul din România le dăduse...Moldovei

Eurovision-ul se înregistrează șnur cu o seară înainte, acest lucru se datorează faptului că în situația în care apare ceva neașteptat să bage caseta, însă jurizarea se face în seara respectivă.

stanga
dreapta
eda marcus pro tv jpg
eda marcus jpg
eda marcus jpg
eda marcus eurovision5 png
eda marcus eurovision aurelian temisan png
8 eda marcus si costin desliu n jpg jpeg
Eda Marcus a dat iama în prăjituri (fotografii: TVR) jpeg
Elvin Dandel şi Eda Marcus, prezentatorii Cerbul de Aur  jpeg

"Nu le-au convenit voturile!"

Juriul s-a întrunit vineri seara și a votat concurenții. Se fac în tabele, procedura e complicată, notele se urcă în platformă. Organizatorii au avut puctajul nostru de vineri seara. Moldova era câștigătoarea dată de România.

Acolo mergeau voturile juriului nostru! Ucraina nu era deloc pe tabel. Voturile au fost trimise de vineri seara și nu le-a convenit probabil. Datele au fost introduse pe platforma on-line.

Cu câteva minute înainte să intru în direct, sefii de la EBU au printat foaia cu rezultatele și acea foaie mi-a fost adusă mie în 5 minute! Închipuie-ți șocul colegei mele, când alerga spre mine cu foaia în mână, ea știind care era clasamentul înainte, când s-a uitat pe foaie și a văzut Ucraina cu 12 puncte", a declarat Eda, la Pro TV.

stanga
dreapta
ucraina eurovision jpg
eurovision shutterstock 2148569303 jpg
Zdob si Zdub Eurovision 2022 (1) jpg
Zdob si Zdub Eurovision 2022 (2) jpg
wrs la eurovision JPG
wrs eurovision stanga jpg

„CE ERA PE FOAIE AIA TREBUIA SĂ SPUN!”

"Ce spun eu sunt lucruri dovedite! Acum interpretați cum vreți! Colega mea a sunat la responsabilul EBU și a anunțat că e greseală! I s-a comunicat ceva evaziv și i s-a spus faceți așa că noi suntem EBU! Așa m-am trezit cu foaia cu cele 12 puncte acordate Ucrainei și, mai drăguț, m-am trezit că nu mai intru deloc! Foaia a fost trimisă de la împărăție să o comunicăm!

Sunt șase țări în această situație. Trei am fost pedepsite și nu am mai intrat deloc în direct. E fără precedent ce s-a întâmplat. Nu pot să spun ce urlete am auzit în cască atunci când am văzut cu câtă eleganță s-a trecut peste noi. Dacă aș fi intrat eram obligată să spun clasamentul lorl E ca la tribunal, ce e scris pe foaie aia spui!”, a povestit Eda Marcus, cu lux de amănunte, la Pro TV.

TVR se pregătește de proces?

Eda Marcus a înaintat chiar ideea că Televiziunea Română are de gând să acționeze în judecată EBU, după anularea votului României.

Sunt voci, am auzit că se pune aceeași problemă și pentru Moldova! Se pare că unii se pregătesc de proces! E o palmă nemeritată peobrazul instituției TVR. Și așa oamenii înjură TVR de ani buni. În fiecare instituție mai există oameni care plimbă hârtii, dar acum nu a fost așa. Am trăit șoc și groază!”, a adăugat frumoasa prezentatoare.

randi   catalin muntean jpeg
Randi a făcut parte din juriul Eurovision, la semifinală Sursa: Instagram

Randi:”Nu avem decât să nu mai mergem!”

Randi a fost unul dintre membrii juriului de la una dintre semifinalele Eurovision. Cântărețul a rămas și el surprins neplăcut de ce s-a întâmplat la Eurovision.

Nu mă mai miră nimic, e ireal! Dacă am acceptat atâția ani că e un concurs influențat geo-politic, de ce nu am accepta și așa ceva? Ar trebui să votăm arta și calitatea. Nu în funcție de granițe! Nu avem decât să nu mai mergem! Probabil vor renunța foarte multe țări acum”, a spus Randi, la Pro TV.

Eda Marcus, prezentatoarea TVR, a publicat pe Instagram înregistrarea cu momentul „Bucharest is calling”, care arată clar consternarea ei atunci când Televiziunii Române i-a fost, pur și simplu, refuzată de către EBU (European Broadcasting Union) transmiterea în direct şi anunţarea punctajului juriului pentru Eurovision 2022.

EBU a anulat anul acesta la Eurovision votul juriului din șase țări, printre care s-a aflat și România. Voturile anulate au fost înlocuite cu votul agregator, astfel că cele 12 puncte au mers la reprezentanta Ucrainei, câștigătoarea de anul acesta.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

anca pandrea 1 jpeg
dani otil gabriela prisacariu
FotoJet jpg
290549186 5344790898900064 2130864606509850689 n jpg
image png
Andreea, Cristi Balan
printul harry profimedia 0685156749 jpg
5 poza mare JPG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
giani vladimir 25713800 jpeg
Teo Show Kanal D Teo Trandafir, Mihai Mitoseru, Bella Santiago (1) jpg
image png
BeFunky collage (37) jpg
teodora alex insula iubirii3 png
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg